Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un preot din Iași a privit în direct pe telefon cum un hoț îi jefuia biserica. Ce a urmat

Un preot din Iași a privit în direct pe telefon cum un hoț îi jefuia biserica, după care a sunat la 112 și s-a îndreptat spre lăcașul de cult. Hoțul a fost săltat de agenții firmei de pază chiar în timp ce căuta ceva de furat prin biserică.  

Un preot din Iași a văzut în direct pe telefon cum un hoț îi jefuia biserica, iar după ce a sunat la 112 s-a îndreptat către lăcașul de cult din centrul orașului, de unde spărgătorul a fost săltat ca din oală, scrie Ziarul de Iași.

Incidentul a avut loc în noaptea de 12 spre 13 august 2021, când hoțul, beat fiind, a intrat pe un geam în biserica Nașterea Maicii Domnului și a început să răvășească lucrurile, în căutarea a ceva de furat.

Agitația sa a declanșat alarma, care a fost auzită inițial de fiica preotului paroh. Aceasta și-a anunțat tatăl, care s-a uitat pe telefon, unde avea instalat programul de supraveghere video, și l-a văzut în direct pe hoț cum îi răvășea biserica.

Condamnat la 1 an și 7 luni de închisoare

Preotul paroh a sunat la 112 și s-a îndreptat către biserică. Înaintea lui au ajuns agenții firmei de pază, alertați și ei de sistemul de supraveghere și care l-au săltat și imobilizat pe hoț, după ce preotul le-a deschis ușa să intre în biserică.

Citește și
preot
Un îndrăgit preot din Neamț a murit după ce i s-a făcut rău în timpul slujbei. Ce s-a întâmplat

Zilele trecute, hoțul a fost condamnat la 1 an și 7 luni de închisoare pentru tentativă de furt calificat de Judecătoria Iași, după ce, în martie 2020, ispășise o altă pedeapsă, de 2 ani și 5 luni, tot pentru infracțiuni împotriva patrimoniului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult