Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un preot catolic din Arizona a demisionat după ce a botezat greșit mii de copii timp de 20 de ani

Un preot catolic din Phoenix, Arizona, a demisionat după ce și-a dat seama că a botezat greșit timp de peste 20 de ani, astfel ritualul fiind invalid.

În timpul slujbei, preotul spunea: „Vă botezăm în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh”, formularea corectă fiind: „Eu te botez”, conform instrucțiunilor Vaticanului.

Nimeni, inclusiv preoții, „nu poate adăuga, înlătura sau schimba nimic din liturghie, a declarat episcopul diecezei de Phoenix , citând învățăturile Vaticanului. Acesta a adăugat că nu crede că preotul a avut „intenții de a face rău credincioșilor sau de a-i lipsi de harul botezului”, scrie insider.com.

Pe site-ul oficial al Diocezei Phoenix se arată că modificarea unui singur cuvânt al părintelui înseamnă că „toate botezurile pe care le-a săvârșit până la 17 iunie 2021 nu sunt valide”.

Într-o scrisoare deschisă, preotul și-a cerut iertate pentru eroare și a anunțat că și-a dat demisia.

Citește și
preot slujba
Un preot a sfinţit "curba morţii" aflată la ieşirea din Oneşti spre Bacău. VIDEO

„Mă întristează să aflu că am făcut botezuri invalide de-a lungul slujirii mele, folosind în mod regulat o formă incorectă. Cu ajutorul Sfântului Duh și în comuniune cu Dioceza Phoenix, îmi voi dedica energia și slujirea pentru a ajuta la remedierea acestui fapt și pentru a-i vindeca pe cei afectați”, a transmis preotul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult