Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un pădurar din Mureș, prins la furat lemne chiar în pădurea pe care trebuia să o păzească

Your browser doesn't support HTML5 video.

E sezonul în care sătenii își cumpără lemne pentru iarnă, dar un pădurar din Mureș s-a gândit să facă bani dintr-un furt.

Oamenii legii i-au găsit dubița încărcată cu lemne abia tăiate, chiar din pădurea pe care angajatul Ocolului Silvic trebuia să o păzească.

Bărbatul de 33 de ani este pădurar în comuna Pănet de mai bine de 10 ani. Polițiștii au fost însă informați că angajatul Ocolului Silvic tăia la voia întâmplării arbori din pădure, așa că i-au controlat mașina parcată în curte. I-au găsit dubă ticsită cu lemne de foc.

Localnic: „Poate a fost monitorizat. Penibil. Oamenii au aici nevoie de lemne de încălzire. Nu știu ce s a întâmplat. Cum s-a spus... pădurarul a zis că e legal”.

Pădurarul se află sub control judiciar

Cei de la Ocolul Silvic spun că bărbatul nu a avut abateri până acum. Pentru că este cercetat penal pentru furt de lemne, omului i-a fost desfăcut contractul de muncă.

Citește și
soba
Studiu: Arderea lemnului în interior crește vertiginos riscul de cancer pulmonar

Ilile Covrig, director Direcția Silvică Mureș: „Este vorba de furturi de arbori care nu sunt administrate, nu sunt în administrarea Ocolului Silvic Mureș, sunt parcele care nu au administrator actualmente. Pădurarul se află sub control judiciar pe perioadă de 60 de zile”.

Potrivit Inventarului Forestier Național, în ultimii zece ani au dispărut din pădurile noastre peste 82 milioane metri cub de lemn, cantitate care nu apare în nicio statistică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult