Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un om de afaceri a construit o Arcă a lui Noe ca în Biblie: ”Cred tot ce e scris în această carte”

Un om de afaceri olandez a cheltuit aproximativ 1,6 milioane de dolari pentru construirea unei replici după Arca lui Noe, mai mare decât un stadion de fotbal și cu o capacitate de transport de câteva mii de oameni, relatează Daily Mail.

Construită în urmă cu şase ani, nava avea rolul inițial de a-l transporta pe milionarul Johan Huibers pe o distanţă de aproximativ 8.000 de kilometri, prin Oceanul Atlantic, la Jocurile Paralimpice din Brazilia, din 2016.

Ulterior, a abandonat aceste planuri din cauza costului foarte ridicat al drumului, care ar fi ajuns la numai puţin de 1,97 de milioane de dolari.

Astfel că între timp, a devenit o atracţie turistică în orăşelul Dordrecht, la sud de Amsterdam.

Citește și
masina furata
Ce a pățit un hoț după ce a încercat să fure o mașină. ”Ai ales mașina greșită”. VIDEO

Acum însă, olandezul a anunţat planul de a călători cu arca de 2.500 de tone până în Israel, călătorie ce l-ar costa în jur de 1,3 milioane de dolari, bani pe care nu îi mai are.

"Destinaţia mea preferată pentru arcă este Israel. (...) Aceasta este o copie a navei lui Dumnezeu. Prin urmare, are logică să o duc în Țara Sfântă", a declarat Johan Huibers, citat de Daily Mail.

"Poate că sună înspăimântător, însă eu cred absolut tot ce scrie în această carte (Vechiul Testament - n.r.), pagină cu pagină", a mai spus el.

Călătoria către Israel nu reprezintă, însă, o provocare doar de natură financiară, ci şi de natură logistică. Neavând motor, arca ar trebui să parcurgă întreaga distanţă Olanda - Israel tractată de remorchere maritime.

Arca a fost dotată inclusiv cu animale făcute din lemn, precum gorile, foci, elefanţi sau crocodili. Nava este mai mare decât un teren de fotbal, are cinci etaje şi poate transporta peste 5.000 de oameni. Are, de asemenea, un centru de evenimente, precum şi un muzeu interactiv.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult