Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un moldovean a trecut Prutul înot și a ajuns în România. Voia să ajungă în Austria

Un bărbat din Republica Moldova a trecut Prutul înot și a ajuns în România. El a fost prins de Poliția de Frontieră Fălciu din Vaslui.

Bărbatul a declarat că intenționa să ajungă în Austria, conform Vremea Nouă.

„În urma verificărilor efectuate și cercetării la fața locului, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul are cetățenie Republica Moldova, este în vârstă de 43 de ani și că a trecut înot râul Prut, încercând să intre ilegal în România. Bărbatul a mai declarat că intenționa să ajungă în Austria, unde să-și găsească un loc de muncă și că a ales să treacă ilegal frontiera de stat deoarece nu posedă documente legale pentru trecerea frontierei", a precizat subcomisarul de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Acum, el a fost trimis înapoi în Republica Moldova, unde urmează să fie judecat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

"În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de autoritățile de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor”,  a punctat Mirică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult