Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un magnat a fost obligat să-i plătească fostei soții, la partaj, 1 miliard de dolari în numerar. Motiv: ”Nu a arătat respect”

Patronul sud-coreean al unuia dintre cei mai mari producători de semiconductori din lume a fost obligat de instanță să-i plătească fostei sale soții un miliard de euro în numerar, după un divorț de aproape 10 ani.  

Magnatul sud-coreean Chey Tae-won a fost obligat de instanță să-i plătească fostei sale soții 1.380 de miliarde de woni, echivalentul a 1 miliard de dolari, în numerar – aceasta fiind cea mai mare înțelegere de divorț din istoria țării, scrie BBC.

Decizia judecătorilor vine la aproape un deceniu după ce căsnicia lui Chey s-a prăbușit în urma dezvăluirii că are un copil cu amanta sa. Înalta Curte din Seul a decis joi că Roh So-young - cu care a fost căsătorit timp de 35 de ani - are dreptul la o parte din acțiunile companiei sale.

Avocații lui Chey - președintele puternicului conglomerat SK Group - au spus că va acesta va face recurs, susținând că instanța a considerat „pretenția unilaterală a lui Roh ca faptă”.

Suma acordată fostei soții reprezintă o creștere semnificativă față de cele 66,5 miliarde de woni decisă de o instanță inferioară în 2022. Această instanță de familie a respins însă cererea lui Roh So-young de a primi o parte din acțiunile SK.

Citește și
Karl-Erivan Haub
Răsturnare de situație. Un celebru miliardar, declarat mort în urmă cu șase ani, ar fi în viață. Unde s-ar ascunde cu amanta

Respingerea a fost anulată prin prezenta sentință, prin care Înalta Curte a constatat că acțiunile ar trebui considerate proprietate comună. În verdictul său, Curtea Supremă a declarat că „era rezonabil să se pronunțe că, în calitate de soție, Roh a jucat un rol în creșterea valorii activității SK Group și a lui Chey”.

Motivarea instanței: magnatul nu a arătat ”niciun semn de remușcare”

Instanța a stabilit averea lui Chey la aproximativ 4.000 de miliarde de woni, adică Roh - cu care Chey a avut trei copii - ar lua aproximativ 35%.

De asemenea, a constatat că Roh a contribuit la reducerea obstacolelor de reglementare pentru afacerile soțului Chey și că tatăl ei - fostul președinte sud-coreean Roh Tae-woo - a „jucat rolul unui scut de protecție” pentru fostul președinte al SK Chey Jong-hyon.

Instanța a mai spus că Chey nu a arătat „niciun semn de remuşcare pentru comportamentul său rău în cursul procesului, nici respect pentru monogamie” și a spus că noua înțelegere a ținut cont de suferința lui Roh din cauza relației extraconjugale a fostului ei soț.

Avocații lui Chey au susținut că, mai degrabă decât legăturile politice ale fostei sale soții să-i îmbunătățească afacerea, acestea au fost un dezavantaj.

Acțiunile SK Inc - care este unul dintre cei mai mari producători de semiconductori din lume și are, de asemenea, interese în telecomunicații, produse chimice și energie - au crescut cu 9% în urma deciziei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult