Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un italian, reținut pe aeroportul din Roma. Ce a încercat să introducă în țară

Un italian a fost reţinut pe aeroportul din Roma, după ce a încercat să introducă în ţară şoimi călători rari.

Un cetăţean italian a fost reţinut de poliţie pe aeroportul din Roma şi prezentat în faţa magistraţilor din Italia după ce a încercat să intre în ţară cu două exemplare de şoim călător din sudul Asiei, specie aflată în pericol de dispariţie, în valoare de sute de mii de euro, a anunţat garda financiară într-un comunicat citat de Reuters.

Potrivit poliţiei, păsările erau marcate cu inele false, care le imitau pe cele utilizate pentru identificarea exemplarelor crescute legal în Spania, transmite Agerpres.

Cele două exemplare de şoim, un mascul şi o femelă, făceau parte din subspecia ''black shaheen'', fiind păsări prădătoare care nu migrează şi care nu pot fi comercializate în Italia, a indicat poliţia.

Vânzarea păsărilor şi a ouălor acestora ar fi adus profituri considerabile, notează Reuters.

Citește și
Youtuber arestat
Motivul stupid pentru care un star Youtube a fost arestat de 10 polițiști, pe aeroport

''Există o piaţă de nişă pentru persoane dispuse să plătească sume ameţitoare de bani pentru aceste specii foarte rare, ce nu pot fi găsite în Italia'', a declarat colonel de poliţie Stefano Ciotti din cadrul Guardia di Finanza.

Bărbatul de naţionalitate italiană a fost oprit pe aeroportul Fiumicino după ce a sosit cu o aeronavă din Dubai.

Perechea de şoimi în vârstă de doi ani, probabil capturată în mediul natural, se află în prezent într-un loc sigur, ales de magistraţii italieni, a indicat poliţia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult