Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un ieșean evacuat din locuința socială a dat în judecată primăria spunând că a schimbat gresie și faianță de 32.000 de euro

Un bărbat a dat în judecată Primăria Iași pentru a i se permite să locuiască în continuare în locuința socială închiriată de părinții săi, motivând că a investit în aceasta 32.000 de euro.

 

Un ieșean a dat în judecată primăria după ce s-a dispus evacuarea sa din locuința socială închiriată de părinții săi în anul 2000, cerând prelungirea contractului sau returnarea contravalorii îmbunătățirilor aduse locuinței, pe care el le-a estimat la 32.000 de euro, scrie Ziarul de Iași.

În faţa magistraţilor tribunalului, bărbatul a precizat că apartamentului îi fuseseră aduse mai multe îmbunătăţiri, fiind schimbată uşa de la intrare, montată gresie şi faianţă în hol, bucătărie şi baie, fusese schimbată cada, vasul WC şi chiuveta, se instalase o centrală termică şi fusese spart un perete despărţitor.

Lucrările au fost evaluate de ieșean la 32.000 euro, el cerând să-i fie plătită această sumă în cazul în care municipalitatea nu-i prelungeşte contractul.

Citește și
incendiu botosani
Incendiu la o locuinţă socială din Botoşani. O familie cu 6 copii a rămas pe drumuri

La solicitarea sa, petentului i s-a aprobat prezentarea unei expertize, fără însă ca aceasta să fie depusă la dosar.

 

Singura sa probă, declarația unei vecine că acum 10 ani a văzut că se făceau lucrări

 

Singura probă adusă în instanţă a fost mărturia unei vecine, care nu a putut decât să confirme că în apartament fuseseră făcute lucrări în urmă cu 10 ani.

„La epoca realizării acestor îmbunătăţiri era în vigoare alt contract de închiriere, cel încheiat de tatăl reclamantului şi în care reclamantul avea doar calitatea de membru al familiei. Instanţa nu poate stabili regimul juridic contractual concret al acestor îmbunătăţiri. Astfel, în cauza de faţă, reclamantul nu a dovedit că a avut acordul proprietarului pentru realizarea acestor lucrări de îmbunătăţire, iar pe de altă parte, instanţa se află şi în imposibilitate de a stabili valoarea lor”, au precizat judecătorii, care au dispus respingerea cererii.

Ieșeanul a făcut recurs, care se judecă acum la Curtea de Apel Iași.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult