Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat de 73 de ani a supraviețuit miraculos 4 zile în deșert. Cum a fost salvat

Un american în vârstă de 73 de ani a reușit să supraviețuiască în mod miraculos după ce a petrecut 4 zile în Deșertul Înalt din Oregon, SUA, împreună cu cei doi câini ai săi, relatează The Guardian.

Gregory Randolph, un american de 73 de ani și unul dintre cei doi câini ai lui au fost găsiți, pe 18 iulie, de Tomas Quinones, un biciclist aflat în drumeție în deșertul din Oregon. Aceștia se aflau acolo de patru zile, iar Randolph era în stare gravă.

Pensionarul a mers pe jos aproape 23 de kilometri cu unul dintre câinii săi, după ce jeep-ul său a rămas blocat într-o râpă. A abandonat mașina și a rătăcit prin deșert timp de 4 zile. Zona este cunoscută ca fiind una izolată, cu puțini locuitori și pe unde mașinile nu trec cu zilele. 

Vegetația este una deșertică și din când în când zărești câte o vacă moartă de la fermele din regiune.  “După ce m-am apropiat de Randolph, am crezut că este o vacă, după care am realizat că este un bărbat”, a declarat biciclistul care i-a descoperit. Gregory era ars de soare și deshidratat grav.  Quinones nu avea semnal în momentul în care l-a găsit pe Randolph, dar a folosit butonul de “SOS” al GPS-ului. Salvarea a ajuns după mai bine de o oră.  Două zile mai târziu, poliția din Oregon a folosit un avion pentru a localiza jeep-ul bărbatului. Polițiștii l-au găsit și pe al doilea câine, care stătea aproape de mașină. În prezent atât starea pensionarului cât și a celor două animale este stabilă.  Quinones a mai declarat că se bucură că l-a găsit pe Randolph și că l-a putut ajuta. Dacă nu apăsa butonul de SOS al GPS-ului trebuia să mai meargă alte 6 ore până a avea semnal și a alerta autoritățile. În acest timp, bărbatul putea să moară.  În mai, o femeie a fost găsită în viață lângă soțul ei care era mort, la câteva săptămâni după ce s-au pierdut în deșertul din California. Cei doi au rămas blocați după ce mașina lor s-a stricat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult