Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bărbat, decedat într-un accident, găsit vinovat în aceeași măsură cu șoferul care a produs tragedia. Cum s-a ajuns la decizie

Un bărbat decedat într-un accident rutier care a avut loc în 2020, a fost găsit vinovat de instanță, în egală măsură cu șoferul care a produs tragedia.  

Accidentul rutier a avut loc pe 30 noiembrie, la ora 02.20 pe autostrada A1. În mașină se aflau șoferul, care era beat, și amicul său, care era pasager pe scaunul din dreapta și a murit, scrie alba24.ro.

La un moment dat, șoferul a pierdut controlul mașinii și a izbit un parapet. În urma impactului, pasagerul din dreapta a fost proiectat în afara mașinii.

„Inculpatul a arătat că la un moment dat au ajuns pe autostrada A1 şi nu îşi explică ce s-a întâmplat, amintindu-şi doar că s-a trezit în faţă cu parapetul metalic şi a intrat în coliziune cu acesta, pierzându-şi pentru moment cunoştinţa. După ce şi-a revenit, a observat că victima nu se mai afla în autoturism, astfel că a coborât din maşină şi împreună cu o persoană oprită la locul accidentului a început să îl caute pe acesta, observându-l la scurt timp în şanţul de pe marginea drumului", se arată în motivarea instanței.

Anchetatorii ajunși la fața locului au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citește și
Lorenzo Somaschini, motociclist mort
Un pilot de motociclism în vârstă de doar nouă ani a murit într-un accident pe circuitul Interlagos. „Ne vei lipsi mult”
Ambii sunt vinovați

În urma anchetei, magistrații au decis că atât șoferul, cât și decedatul sunt vinovați în egală măsură.

Instanța a stabilit că victima nu purta centura de siguranță și că s-a urcat în mașină, cu toate că știa că șoferul este sub influența alcoolului. 

„Persoana vătămată a urcat în maşina condusă de inculpat, conştientă fiind de faptul că acesta consumase băuturi alcoolice, deoarece cei doi erau prieteni şi au consumat alcool împreună anterior producerii accidentului. Drept urmare, fără a influenţa răspunderea penală a inculpatului pentru faptele săvârşite, s-a reținut că a existat o culpă comună, în proporţie de 50% pentru inculpat, respectiv 50% pentru persoana vătămată defunctă", se arată în motivarea instanței.

Șoferul a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult