Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a falsificat semnătura mamei sale și i-a vândut bolidul de lux pentru a plăti datoriile la cluburile de noapte

Un bărbat în vârstă de 33 de ani riscă închisoarea pentru că a falsificat semnătura mamei sale în încercarea de a-i vinde mașinile de lux și de a plăti datoriile pe care le-a acumulat la cluburile de noapte.  

În august 2022, singaporezul Liu Kuei Liang a falsificat semnătura mamei sale pe contractele de vânzare, arată documentele judiciare consultate de Business Insider.

El a păcălit o reprezentanță auto să creadă că ea a autorizat vânzarea unui Rolls-Royce Dawn 6.6 V12 și a unui Mini Cooper SE, conform înregistrărilor.

El a pledat vinovat de fals în justiție în Singapore, iar pe 22 martie a primit o pedeapsă de 12 săptămâni de închisoare.

Potrivit înregistrărilor judiciare, Liu a acumulat datorii la cluburile unde pariorii dau bacșișuri dansatoarelor cumpărându-le eșarfe și ghirlande de flori. Potrivit site-ului de lifestyle Zula din Singapore, ghirlandele pentru interpreți încep de la mai puțin de 50 de dolari singaporezi - aproximativ 37 de dolari - iar eșarfele pot ajunge la sute de dolari.

Citește și
seo
(P) Europavox Festival Bucharest: artiști din 6 țări europene concertează alături de trupe locale, la Control Club

Liu era „disperat" să strângă bani atunci când a convins reprezentanta Autoart Singapore că mama sa a autorizat vânzarea, a scris judecătorul districtual Brenda Chua într-un rezumat al cazului din martie.

Spunându-i dealerului că mama sa se afla în străinătate, în Taiwan, Liu a falsificat semnătura acesteia pe documentele de vânzare, acceptând o sumă totală de aproximativ 614.000 de dolari pentru ambele mașini.

Atunci când dealerul a cerut să vorbească cu mama sa pentru a confirma, Liu a dat numărul de telefon al unui prieten din Taiwan, care s-a dat drept mama sa și a aprobat tranzacția.

Pe această bază, dealerul a plătit aproximativ 110.000 de dolari, iar Liu a predat mașinile. Însă, la 16 august, în acel an, mama lui Liu a alertat poliția, iar acesta a fost acuzat de falsificare.

În instanță, avocații apărării lui Liu au declarat că mama sa i-a spus că putea folosi mașinile sale „la nevoie". De asemenea, ei au subliniat faptul că, pe măsură ce cazul a avansat, mama lui Liu și-a iertat fiul, se arată în rezumatul cazului.

În august 2023, mama lui Liu a semnat o declarație în care spunea că a rambursat depozitul la reprezentanță, și-a recuperat mașinile și a încercat să își retragă plângerea la poliție. Ea a raportat infracțiunea doar „într-un acces de furie", a susținut apărarea lui Liu. Avocații săi au spus că ea ar suferi cel mai mult dacă el ar fi încarcerat.

Liu a avut o „eroare de judecată”, au spus ei, în timp ce încerca să obțină „finanțare temporară" pentru datoriile sale.

Judecătorului nu i-a convenit și l-a condamnat pe Liu la 12 săptămâni.

„Nu a existat una, ci două victime în acest caz - și anume, dealerul auto și mama". 

„Mama a plătit dealerului auto 150.000 de dolari în numele inculpatului. Mai mult, în calitate de mamă a inculpatului, ea se afla în situația de a fi avantajată de fiul ei, în virtutea legăturilor familiale. Inculpatul a abuzat de încrederea mamei sale", a concluzionat judecătorul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult