Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a dat foc apartamentului în care preotul ieșean Damaschin îi găzduia cei șase copii sărmani

Un bărbat din Iași a dat foc apartamentului în care preotul Dan Damaschin îi găzduia șase din cei nouă copii. Individul, care își așteaptă acum sentința definitivă, ar fi acționat din gelozie, după ce s-a despărțit de mama copiilor.

Pentru preotul ieșean Dan Damaschin, cunoscut în toată țara pentru actele sale de caritate prin care are grijă de mii de copii sărmani, facerea de bine s-a transformat în blestem, scrie Ziarul de Iași.

Asta după ce un bărbat, tatăl a șase copii necăjiți, pe care preotul îi găzduia într-un apartament al fundației sale, a dat foc locuinței și s-a mai și lăudat apoi cu asta fostei sale soții, mama copiilor, de care se despărțise.

Incredibilul incident a avut loc în noiembrie 2022, când femeia, care stătea în apartamentul Asociației ”Glasul vieții” alături de șase din cei nouă copii ai săi, a decis să-l primească înapoi pe fostul său soț, de care se despărțise în 2019, după 27 de ani de relație.

Pe 9 noiembrie 2022, femeia a plecat la muncă, iar cei șase copii la școală, lăsându-l singur în apartament pe bărbat.

Citește și
Alex Dima, preot, Dan Damaschin
”România, știi bine!”, ep. 51 cu Alex Dima și preotul Damaschin: ”De acolo vine salvarea”
După ce a dat foc apartamentului a plecat să bea

Acesta a băut bine și, puțin după ora 10 dimineața, a dat foc hainelor dintr-un dulap, fără niciun motiv, după care și-a sunat fosta soție prin apel video, pentru a-i arăta ce făcuse.

După ce a închis telefonul, a mai dat foc unui dulap și a plecat din apartament să bea în barurile din vecinătate.  

Mai târziu, în timp ce pompierii stingeau incendiul, bărbatul și-a sunat una din fiice, căreia i-a cerut să-i spună mamei sale că mai trebuie să dea foc la alte două locuințe, după care îi va băga femeii cuțitul în gât.

Ancheta a stabilit că individul acționase sub impulsul geloziei, iar Judecătoria Iași l-a condamnat la 2 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare și plata unor daune materiale de 29.000 euro către asociația preotului Dan Damaschin. Incendiatorul a făcut recurs, iar Curtea de Apel Iași urmează să se pronunțe pe 15 septembrie.   

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult