Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tot mai mulți urși în Tușnad. Animalele au făcut ravagii în 35 de locuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs. Aşa se poate descrie o scenă petrecută în Tuşnad, judeţul Harghita.

Acolo, o ursoaică a fost surprinsă de camerele de supraveghere, în timp ce intra într-o cofetărie.

La plecare a luat cu ea, cel mai probabil, nişte dulciuri pentru cei trei ursuleţi ai săi. Între timp, localnicii au fost avertizaţi prin patru mesaje Ro-Alert să stea în case.

În imagini se vede cum ursoaica împreună cu cei trei pui s-au plimbat prin oraş şi au căutat hrană prin curtea şcolii, la gară, prin centru şi chiar la casa primarului.

Ursoaica a spart apoi o uşă şi a intrat într-un garaj, împreună cu "cei mici". Scene similare se petrec frecvent în Tuşnad, chiar şi ziua în amiaza mare.

Citește și
urs
Stațiunea din țară unde urșii apar tot mai des. În noaptea de luni spre marți au fost date 4 avertismente tip Ro-Alert

În ultimele trei săptămâni, Primăria a semnalat 35 de locuri unde urşii au făcut ravagii. În zonă ar da târcoale două femele, cu cinci pui şi șase masculi.

Nu mai puțin de patru alerte au fost emise în noaptea de marți spre miercuri în Tușnad, în timp ce ursoaica și cei trei pui se plimbau prin oraș. Animalele au fost văzute căutând hrană prin curtea scolii, prin gară, prin centru și chiar pe la casa primarului. Camerele de supraveghere au înregistrat momentele în care animalele escaladează cu ușurință un gard. Ursoaica a spart apoi o ușă și a intrat într-un garaj împreună cu puii.

Scene similare se petrec frecvent în Tușnad, chiar și ziua în amiaza mare. În ultimele trei săptămâni, Primăria a semnalat 35 de locuri unde urșii au făcut ravagii. În zonă ar da târcoale două ursoaice cu cinci pui și șase masculi. Primarul spune chiar că un ursuleț s-a instalat definitiv în stațiune și cere sprijinul ministerului Mediului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult