Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Toamnă caldă la munte. Sute de turiști s-au bucurat de temperaturile ridicate. „E atipic și frumos”

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost o zi de basm la munte. În speranța că vor găsi un strop de răcoare în buza pădurii, mii de români au migrat din orașele mari către Brașov sau stațiunile de pe Valea Prahovei.

După multe ore petrecute pe drum, când au ajuns la destinație au mâncat înghețată și s-au răcorit în fântânile din centru.

Vremea neașteptat de frumoasă i-a convins pe români să iasă din case și mulți dintre dintre ei au căutat răcoarea muntelui. Doar că până la potecile umbrite au avut de înfruntat razele arzătoare ale soarelui în trafic.

Pe DN1 pe lângă tradiționalele coloane spre Valea Prahovei s-au adăugat și ambuteiajele create de lucrările ce au loc la câteva pasaje rutiere.

Bărbat: „De o jumătate de oră în coloană și cred că mai stau jumătate de oră. Groaznic, cum să fie, ca în România. Am zis că plecăm din București să mai scăpăm de caniculă și e cald și aici”.

Citește și
buzau tineri
Trei tineri din București, ajutaţi de jandarmi după ce au rămas blocaţi cu maşina în albia unui râu timp de nouă ore

După ore bune de condus, mulți au ales să facă o pauză și să se bucure de o gură de aer aproape proaspăt. Femeie: „Am făcut o pauză că nu mai rezistăm în mașină”.

Reporter: Coadă mare?

Femeie: „Foarte mare și cred că mai degrabă ajungem pe jos”. În Brașov, deși este final de septembrie, temperaturile au fost duble față de cele obișnuite.

Bărbat: „E atipic și frumos. Ne place, e o toamnă plăcută. Să continuie”.

Turiștii au căutat cu disperare un loc sub umbrele sperând c-o să fie feriți de dogoare. Cei mai fericiți au fost aceia care și-au luat în bagaje haine lejere, ochelarii de soare, pantaloni scurți și sandale.

Bărbat: „Cam negru pentru căldura din această perioadă și cu bocanci. Eu n-am mai urcat pe munte și pentru aia sunt bocancii”.

Reporter: Și cum trăiți?

Bărbat: „Cu apa, cu înghețată! Au o inghețată foarte bună mai încolo, cu pufuleți”.

Altfel, înghețata fost și cel mai vândut produs.

Elena Manolache, manager: „Vânzarile de înghețată îți continuă ritmul din vară ceea ce e un semnal bun un pentru noi. Ne bucură foarte mult pentru că Brașovul are nevoie de zile cu soare, pentru că ne lipsesc”.

Toamna rămâne prietenoasă și în zilele următoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult