Temperaturi de primăvară pe litoral. Mii de români s-au bucurat de briza mării și de bunătățile de la restaurante
Your browser doesn't support HTML5 video.
S-au bucuratde o plimbare relaxantă la aer curat și apoide pește proaspăt cu un strop de mujdei. Chiar dacă excursia a durat doar câteva ore, au reușit să-și încarce bateriile pentru săptămâna ce vine.
Au fost 15 grade în aer, iar briza mării le-a dat oamenilor o stare bună.
Reporter: „Cum se simte aerul acesta sărat față de cel din București?”
Bărbat: „Nu se compară. De acolo vin răcit aici inspir și e mai bine."
Femeie: „Am profitat, s-a anunțat vreme frumoasă”.
Reporter: Ce vă place cel mai mult la această zi?
Femeie: „Totul, totul, marea, aerul curat”.
Bărbat: „Ne-am plimbat prin port, prin oraș, acum mergem să mâncăm. Dacă găsim ceva pește bun de obicei am mâncat biban la plită”.
Mai toți și-au încheiat plimbarea pe la cherhanale ori la restaurantele din port. Cele mai multe comenzi au sunat cam așa: pește prăjit, saramură și midii în sos de vin.
Femeie: „Am comandat un platou cu icre, cu zacuscă de pește, chifteluțe de pește, foarte bun și priveliștea, iubesc marea".
Cristina Dan, administrator restaurant: „Noi am început deja să amenajăm terasa, de la București în două ore sunt aici, mănâncă un pește bun, copiii aleargă pe plajă, nu sunt mașini, nu sunt pericole. Preferă peștele de Marea Neagră, acum este timpul scrumbiei, a hanusului, a guvidelui."
Chiar dacă temperaturile sunt în creștere, litoralul va intra la noapte sub atenționare de cod galben de vânt.