Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târg la Iași. Peste 60 de meșteri populari din România și Republica Moldova și-au expus obiectele lucrate manual. „Deosebit”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 60 de meșteri populari din România și din Republica Moldova și-au dat întâlnire la Iași unde au expus obiecte lucrate manual.

Nu au lipsit nici spectacolele muzicale sau poveștile cu care i-au încântat pe vizitatori.

Îmbrăcat din cap până în picioare în haine populare, un bărbat a cântat și recitat cât l-au ținut plămânii, spre bucuria oamenilor.

Femeie: „Foarte frumos. Emoții, dar totodată îmi aduce aminte de copilărie."

Unii dintre meșterii prezenți s-au axat pe povești pentru a fermeca oamenii. O femeie din Humulești a pregătit cu migală figurine desprinse din cărțile lui Ion Creangă.

Femeie: „Am pornit exact ca Ion Creangă, cu Moș Chiorpec Ciubotaru, Păcală. Sunt oameni care vin și cu așteptări de la noi să le spunem o poveste și să ne arătăm meșteșugurile”.

Citește și
expo dizabilitati
Târg de carieră pentru persoanele cu dizabilități, la Iași. „Fac lucruri bune și nu stau degeaba”

O altă femeie a adăugat: „Deosebit de mare apreciere pentru tot ce se vinde și tot ce este expus. Ne place foarte, foarte mult pentru că este munca omului."

La un alt stand, săpunul de casă a fost la mare căutare. Cel clasic, făcut din grăsime, dar și o variantă parfumată, cu diverse ierburi aromatice.

O femeie a mărturisit: „M-a atras mirosul. Seamănă într-adevăr cu săpunul făcut în casă, dar mirosul este deosebit. E ceva de plante."

O fetiță a spus: „Am luat o brățară cu steagul României și mâine o să venim să-mi iau și un colier."

Târgul se află la cea de-a 24-a ediție și este deschis până duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult