Târg dedicat mucenicilor, deschis în Capitală. Rețeta care i-a cucerit pe turiști
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Acolo s-au împletit peste zece mii de mucenici rotofei, însiropaţi şi dezmierdaţi cu nucă, la fel ca-n Moldova, dar s-au fiert și ceaune uriaşe cu opturi mici, ca în Oltenia.
O bunicuţă cu ochelarii proptiţi pe vârful nasului şi cu aer sever de inspector pozează, la târgul de mucenici, tot ceea ce vede.
În parcul Naţional a avut loc o confruntare istorică, între două tipuri de mucenici: cei grăsuni, copţi în cuptor şi însiropaţi... şi cei mici şi uscaţi, apoi fierţi până devin lipicioşi. Imparţiali, mai mulți turişti din Republica Moldova i-au evaluat, logic, pe cei moldoveneşti.
Între timp, şi moroşenii intră în confruntare, tot cu opturi sub formă de ciorbă.
Rezultatul, intens parfumat, îşi găseşte rapid fanii săi.
Târgul de mucenici e deschis până duminică seara.