Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târg de mobilă în București. Cum să faci un spațiu mic să pară mai mare, cu ajutorul mobilierului

Your browser doesn't support HTML5 video.

În România sunt printre cele mai mici locuințe din Uniunea Europeană. Pe lângă bucătărie și baie, multe familii au cel mult două camere de dimensiuni reduse în care se relaxează, primesc oaspeți, lucrează și dorm.

Pentru astfel de situații o soluție poate fi mobilierul, care se transformă. Câteva modele pot fi testate la târgul de mobilă organizat în București.

Iată cum putem transforma un dormitor în sufragerie sau într-un spațiu de lucru. Patul se ridică până la tavan și lasă, astfel, loc pentru un birou sau o canapea pe care le putem folosi pe timpul zilei.

Orazio Casa, manager de vânzări: „Avem multe garsoniere pentru care se comandă patul ăsta. Permite să avem două camere, practic. Birou, în cazul ăsta, dar putea să fie și o canapea sau o altă mobilă. Acum e birou. Poți să lucrezi, nu am închis laptopul”.

În jur de 4.000 de euro costă și acest sistem pentru bucătărie, gândit tot pentru a eficientiza spațiul. Frigiderul și cuptorul sunt integrate într-un corp de mobilă care ascunde și un dulap.

Citește și
copil smartphone
Părinţii nu ar trebui să le dea smartphone-uri copiilor sub 11 ani. Avertismentul unui operator de telefonie mobilă din UK

Ionel Grătianu, managerul unei firme de mobilă pentru bucătărie: „Sunt niște dulapuri cu niște rafturi. Au niște balamale, cu deschidere mare la uși. Niște agățători de cuieri se găsesc la preț mic oriunde. Pui ceea ce vrei să folosești în cadrul unei bucătării la îndemână, vizibil și foarte ușor de accesat”.

O soluție poate fi și acest corp care ascunde cele 3, 4 coșuri de gunoi necesare acum într-o gospodărie. Putem scăpa astfel de sacii de peturi de pe balcon sau hol. Iar cei care au bucătăria și sufrageria în aceeași încăpere, de exemplu, pot separa la nevoie cele două spații cu ajutorul unui perete retractabil.

În ultimii ani a scăzut numărul firmelor de profil. Producătorii de mobilier încearcă să se adapteze tendințelor, însă preturile mari țîn clienții la distanță.

Femeie: „Sunt câțiva producători chiar cu produse deosebite românești. Din păcate, sunt majoritatea din Nordul țării, transportul o să fie o problemă, dar chiar merită vizitat”. Cei mai mulți producători vând marfa în alte țări.

Szel Gabor, producător de mobilă: „Noi avem 70% export, produsele noastre sunt vândute în Germania, Franța, Italia, Anglia, aproape în toată Europa”.

Radu Burlete, directorul federației patronale Concordia: „Industria mobilei din România operează cu o marja de profit cu 3-4%, sunt foarte mici. Aceste creșteri de prețuri au fost, în marea lor parte, absorbite de producători, adică și-au redus profiturile. O mare parte a mers și către consumatori”.

Suntem pe locul 5 la exportul de mobilă în Europa și pe locul 12 în lume.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult