Târg de adopţii de animale organizat la un centru de echitaţie, în Capitală. „Nu vă cerem decât să-i iubiţi”
Your browser doesn't support HTML5 video.
S-au plimbat cu trăsura şi au mângâiat caii. La sfârşitul zilei, unii n-au plecat în aceeaşi formulă acasă, pentru că în jur de 30 de căţei şi de pisici au fost puse spre adopţie în cadrul evenimentului.
Ama are doar două luni şi jumătate, dar a trecut deja pe la două familii diferite. Ambele au renunţat la ea, însă de astăzi i s-a mai dat o şansă. Are şi un alt nume. O să i se spună Luna.
Fetiţele care au adoptat-o: „Am ales o pe Ama, deoarece este foarte drăguţă”. Reporter: „Și o să aveţi grijă de ea?” Fetițe: „Da, normal!”
S-a întâmplat la un târg de adopţii organizat la un centru de echitaţie. Aici, vizitatorii au putut să admire caii, să vadă jonglerii şi să se plimbe gratuit cu trăsura. La sfârşitul zilei, unele suflete şi-au găsit şi o casă.
În adăposturile din Bucureşti şi Ilfov sunt însă peste 1.000 de animale abandonate. Fiecare merită câte o familie.
Mara Marnas, consilier pe adopţii ASPA: „Ea este căţeluşa noastră Veta. Veta, pentru că e cea mai mahala din tot centrul. Câinii sunt microcipați, vaccinaţi, sterilizaţi, deparazitaţi intern, extern. Nu vă cerem nimic altceva decât să-i iubiţi”.
Studiile arată că prezenţa unui animal în viaţa unui copil, chiar din primele luni, îi îmbunătăţeşte micuţului şi sănătatea fizică, dar şi sănătatea emoţională. În cazul copiilor cu dizabilităţi, precum cei cu sindromul Down sau cei care suferă de autism, se foloseşte şi terapia prin cai. Prin această activitate, copiii vor prinde curaj şi vor învăţa să se exprime mult mai uşor.
Cătălin Nistor, proprietar al unui centru de echitaţie: „Pot interacţiona cu căluţii, îi pot hrăni cu morcovi, cu mere, îi pot peria, putem face lecţii în manej, plimbări pe câmp şi plimbări cu trăsura”.
Din păcate, românii nu abandonează doar căţei sau pisici. În Cluj, zeci de ţestoase au ajuns în lacurile Grădinii Botanice, după ce foştilor stăpânii li s-au părut greu de întreţinut.