Țara în care găsești cartofi proaspăt prăjiți la automat. Serviciul este disponbil non-stop
Your browser doesn't support HTML5 video.
Cei care i-au testat spun că sunt chiar mai buni ca la unele restaurante.
Acest aparat este visul oricărui amator de fast-food: pregătește cartofii prăjiți la orice oră din zi și din noapte și o porție este gata în cinci minute. Cel puțin asta promite cel care a creat automatul.
Fabian Albers, creatorul automatului: „Automatul este special pentru că prăjește el singur cartofii. Fiecare porție este prăjită pe loc în ulei. Nu cum ați putea crede, cu aer cald sau la microunde".
Aparatul folosește cartofi pai congelați, pe care îi prăjește într-o friteuză.
Fabian Albers, creatorul automatului: „Cartofii sunt ținuți la -18 grade, apoi cad prin tub și, când ajung la fund, sunt cântăriți. O bandă transportoare îi duce în aparatul unde sunt prăjiți la 175 de grade Celsius. Cartofii cad în următorul container și își continuă drumul. Paharul este împins în față și cartofii cad în el. Îi sărează și apoi îi poți lua".
Client: „Sunt asezonați mai bine ca la alte restaurante".
Client: „Nici la restaurant nu sunt așa buni".
O porție nu este însă chiar ieftină. Costă trei euro, la care se adaugă 50 de cenți, în cazul în care comanda este pregătită după ora 01:00 noaptea. Pentru ketchup și maioneză se plătește suplimentar.
În Germania și nu numai s-au înmulțit enorm automatele care vând orice, de la alimente, până la pastă de dinți sau teste de sarcină.
Juergen Kaiser, directoarea camerei de Industrie și Comerț din Duisburg: „În condițiile unei lipse de personal specializat în domeniul comerțului, se va face apel tot mai mult la automatizare și digitalizare".
Proprietarul automatului de cartofi prăjiți vrea totuși să angajeze pe cineva care să curețe aparatul și să îl încarce cu materie primă.
Mai ales că vânzările merg excelent, în special noaptea. În prima săptămână, omul a vândut 100 de kilograme de cartofi prăjiți.