Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a pățit un tânăr din Iași care a bătut pe oricine îi ieșea în cale și nu avea ”pașaport de șmecher”, la majoratul său

Un tânăr din Iași a fost condamnat după ce, la petrecerea sa de majorat, a bătut la întâmplare mai multe persoane pentru că nu aveau ”pașaport de șmecher”. Instanța a dat dovadă de clemență și a decis să-l judece ca minor.  

Un tânăr din comuna ieșeană Victoria a fost condamnat la o perioadă de supraveghere pe 4 luni, după ce a stat și 30 de zile în arest, sub acuzația de ultraj contra bunelor moravuri, scrie Ziarul de Iași.

Instanța a dat dovadă de clemență și l-a judecat ca minor, întrucât faptele au fost comise cu o zi înainte de a împlini 18 ani, nu are antecedente penale și este un elev cu rezultate bune la școală.

Incidentul a avut loc în aprilie 2021, după petrecerea sa de majorat. Tânărul a mers însoțit de trei prieteni la o terasă din sat, unde s-au întâlnit cu un bărbat cu care aveau un conflict mai vechi, motiv pentru a-l bate cu sălbăticie cu pumnii și picioarele.

Agresorii și sărbătoritul au fugit, dar s-au întors după o oră și jumătate și s-au întâlnit cu un alt grup, căruia i-au cerut socoteală pentru un incident mai vechi. S-a ajuns la bătaie, iar tânărul acuzat a lovit și o fată, târând-o apoi pe asfalt, după care și-a dat jos pantalonii și și-a arătat organele sexuale celor prezenți.

Citește și
politie
Bătaie între doi elevi de liceu din Satu Mare. Tinerii s-au ales cu amendă după altercație

Ziua nu s-a terminat și, câteva ore mai târziu, sărbătoritul și prietenii lui au început să întrebe lumea care trecea pe stradă dacă avea ”pașaport de șmecher”. Un consătean a spus că nu are așa ceva, motiv pentru care a fost fugărit de scandalagii care l-au prins, i-au pulverizat spray lacrimogen în față și l-au bătut cu o bâtă.  

Instanța a dat dovadă de clemență pentru că mai avea o zi până să devină major

Toți agresorii au fost prinși și judecați pentru lovire și alte violențe, tulburare ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru ultraj contra bunelor moravuri. În timp, victimele și-au retras plângerile, iar singurul judecat a rămas tânărul sărbătorit, în sarcina căruia s-a menținut doar acuzația de ultraj contra bunurilor moravuri.

Judecătoria Iași a ținut cont de faptul că era minor, fără antecedente penale și cu rezultate bune la școală, motiv pentru care a considerat suficientă o măsura educativă a supravegherii pe o durată de patru luni, mai ales că băiatul fusese arestat preventiv, iar apoi arestat la domiciliu timp de 30 de zile.

Apelul tânărului, în care acesta cerea reducerea perioadei de supraveghere la doar 2 luni, pentru a se putea angaja în străinătate, a fost respins de Curtea de Apel. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult