Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tabără de vară pentru tinerii care vor să învețe cum se acordă primul ajutor. Ce activități au pregătit organizatorii

Your browser doesn't support HTML5 video.

80 de copii învață în aceste zile cum se acordă primul ajutor, ce trebuie să facă pentru a stinge un incendiu sau cum să-i ajute pe alții în cazul unui cutremur.

Tinerii participă la o tabără în județul Mureș care își propune să îi pregătească în domeniul situațiilor de urgență.

În aceste zile, în tabăra din comuna Vărgata, copii și adolescenți cu vârste între 8 și 18 ani învață tehnici de prim ajutor, fac exerciții de evacuare în caz de incendiu, participă la curse cu obstacole și află pe viu tot ce înseamnă munca de pompier. Cu toții au demostrat că pot intra în rolul salvatorilor curajoși. Maria, voluntară: „Mă bucur foarte mult că există copii care își doresc să învețe să acorde primul ajutor și sunt interesați de latura aceasta medicală încă de la o vârstă foarte mică, pentru că până la urmă contează foarte mult să știi încă de mic ce trebuie să faci în situații de urgență.”

Proba săriturii peste gard nu a fost ignorată.

Kacso Istvan, SVSU Miercurea Nirajului: „Programul începe de la 7 fără 5 și de la ora 7 începe înviorarea, care ține vreun sfert de oră, după care echipele de serviciu pregătesc masa. De la ora 9 începem instructajul, partea teoretică și partea practică.”

Citește și
simulare sinistrati mogosoaia
„Noapte albă pentru zile negre”. Crucea Roșie a organizat o „tabără de sinistrați” în Parcul Mogoșoaia

Adrian Bloj, ISU Mureș: „Scopul inițiat de SVSU Miercurea Nirajului este de a îndruma și a educa populația în măsurile ce trebuie luate în cazul izbucnirii unui incendiu și alte situații de urgență.”

Tabăra de vară pentru copii este organizată pentru a doua oară de ISU Mureș.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult