Sute de vânători au petrecut la un bal dedicat lor, la Târgu Jiu. Pe grătare nu a sfârâit însă prea multă carne de vânat
Your browser doesn't support HTML5 video.
Pe grătare nu a sfârâit însă prea multă carne de vânat. Oamenii s-au răsfățat cu pui, porc și oaie. În timp ce muzica a răsunat, vânătorii s-au perindat printre grătarele pe care bucătari iscusiți au pregătit tot soiul de fripturi, care mai de care mai ispititoare. Meniul a fost pentru toate gusturile. Bucătar: „Avem ceafă, puișori, minunatele sosuri, așteptăm vânătorii să deguste.”
Reporter: De la cât ați început munca?
Bucătar: „De la 8 azi dimineață.” Și cum oferta a fost variată, mulți au uitat de dietă și și-au umplut farfuriile. Femeie: „Azi nu e dietă, azi e zi liberă, dezlegare la porc.” Evenimentul, organizat la Targu Jiu, a adus laolaltă vânători din întreaga țară. Bărbat: „Am venit din Severin aici pentru plăcerea sufletului." Bărbat: „De la Petroșani. E frumos. Am fost și anul trecut.” De șase ani încoace, oamenii se adună în număr tot mai mare pentru a petrece împreună.
Bărbat: „E un eveniment foarte frumos, ne simțim foarte bine." Bărbat: „La bal este frumos, e distracție maximă, ca în fiecare an. Eu zic că e cel mai frumos bal din România." Dumitru Vasilescu, organizator: „Vânătoarea se termină pe 28 la mai multe specii de vânat și cred că balul acesta ne strânge pe toți împreună, ne adună, ne face să vorbim, sa povestim cum a fost sezonul de vânătoare. A fost un sezon bun." Și cum voie bună a fost din plin, mulți au pornit spre casă abia în zorii zilei.