Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de pompieri au luptat pentru titlul de ”campion” în cadrul Campionatului European al Pompierilor din Germania

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste patru sute de pompieri au luptat pentru titlul de "campion" în cadrul Campionatului European al Pompierilor care a avut loc în Germania.

Concurenţii au trecut prin probe de alergat sau căţărat cu buteliile de oxigen în spate, la peste 30 de grade, dar căldura de afară n-a fost o problemă pentru ei.

Campionatul European al Pompierilor a avut loc în acest an în orașul Hanovra din Germania.

Dincolo de probele de viteză şi forţă, pe care pompierii le-au dat cu furtunul în mână şi buteliile în spate, concureţii au trebuit să-şi demonstreze şi îndemânarea prin punerea în funcţiune a unor echipamente speciale.

Iar în ciuda căldurii de afară, care le-a dat bătăi de cap unora, campionul ediţiei anterioare, spune că e o competiţie distractivă.

Citește și
Euro 2020, la Bucuresti
EURO 2020. 2.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri alocaţi pentru primul meci de pe Arena Naţională

Joachim Posanz, pompier Germania: ”Aţi putea să vă gândiţi că e ca şi cum aţi avea 40 de grade febră, dar trebuie să faceţi aceste probe și abia atunci corpul vi se încălzeşte cu adevărat.”

Disciplina este elementul cheie în acest domeniu. De la partea de echipare, în care fiecare piesă a echipamentului trebuie să fie bine verificată, până la atenţia la tot ce se întâmplă în jur, aceste aspecte sunt extrem de importante pentru oamenii care trebuie să lupte cu focul. De mare ajutor participanţilor le-au fost şi câţiva câini. Patrupezii sunt special pregătiţi pentru a lua parte la misiuni în care pompierii trebuie să caute victime, cum ar fi în cazul unor clădiri dărâmate.

Iar după ce misiunea a fost dusă la sfârşit şi posibilele victime salvate, ei trebuie să nu uite un lucru extrem de important, să se hidrateze.

Jens Walter, pompier voluntar Germania: ”Trebuie să bei trei sau patru litri de apă, cât de mult posibil, până când ai golit recipientul. Atunci știi că e suficient.”

La proba pe echipe, Germania a ieşit câştigătoare şi în acest an, însă la probele individuale, cel mai bun pompier este un polonez.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult