Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de oameni au protestat în Târgu Jiu după uciderea a 60 de câini. „Să se oprească masacrul ăsta”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Câteva sute de persoane au protestat, vineri, la Târgu Jiu, față de eutanasierea câinilor fără stăpân. Oamenii sunt revoltaţi, după ce la adăpostul public din oraș au fost omorâte 60 de animale, în urmă cu o săptămână.

Iubitorii acestor ființe năpăstuite au militat pentru adopţii, întrucât adăposturile sunt foarte aglomerate. Dar prea puțini români adoptă câini fără pedigri.

Ștefan Mandachi – antreprenor: „Mi se pare incredibil, trebuia să fie arhiplin toată piațeta aceasta pentru că foarte mulți oameni se erijează în iubitori de animale, dar vrem să îi vedem aici, oricum sunt destui și apreciez gestul că sunt implicați”.

Protestatară: „Să se oprească masacrul ăsta, să fim uniți să dăm și bani dacă e nevoie să îi ajutăm”.

Protestatar: „E foarte amuzant, e orașul lui Brâncuși, avea doi căței în atelier, dacă exista un pic de înțelepciune și conștință nu există azi evenimentul ăsta”.

Citește și
adam britton
Un renumit expert în animale a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru abuz sexual asupra a zeci de câini

La protest au venit susţinători din toate colțurile țării.

Patricia Paraschiv – inițiatoarea protestului, medic veterinar: „Sunt oameni din Iași, Suceava, Târgu Mureș, oameni din toată țara oripilați, șocați de ce s-a întâmplat la Târgu Jiu. Nu ne mai dorim asemenea evenimente”.

Cei 60 de câini au fost eutanasiaţi la padocul din Târgu Jiu după ce, spun autorităţile, nu a venit nimeni să îi adopte timp de aproape un an. Legea obligă autoritățile să păstreze animalele capturate de pe stradă timp de două săptămâni.

Bogdan Bejinaru – viceprimar Primăria Tg. Jiu: „Am făcut tot ceea ce se poate pentru a nu se ajunge la așa ceva. Dovadă stau statisticile și cifrele avem în ultimul an peste 700 de adopții, situații făcute publice permanent. Vom căuta soluții ca să nu mai fim nevoiți, operatorul să nu mai fie nevoie să eutanasieze, dar în limitele bugetului”.

Iubitorii de animale au anunțat că astfel de proteste vor mai fi organizate în perioada următoare și în alte orașe din țară, inclusiv la București.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult