Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de credincioși s-au adunat la racla cu moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou. Darul cu care a fost învrednicit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de oameni s-au recules la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, unde au fost aduse moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou.

Racla a fost purtată pe brațe de preoți, iar credincioșii s-au rugat într-o procesiune încărcată de emoție. Sfântul a fost călugăr la Muntele Athos, iar în anul 1650, la vârsta de 80 de ani, a fost ales mitropolit al Banatului.

Se spune că doi ani mai târziu, prin rugăciunile sale, Mitropolitul Iosif a salvat Timișoara din primejdia unui incendiu devastator. A fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 1956.

Cu multă răbdare, pelerinii au stat la rând ca să ajungă la racla cu moaștele sfântului. S-au rugat mai ales pentru sănătate și pace.

Femeie: „Am aflat zilele trecute de acest moment deosebit de important pentru orașul nostru. Bunul Dumnezeu știe fiecare pentru ce ce închină, ceva mi-a atins sufletul când am citit despre dânsul”.

Citește și
moaste, Parascheva
Pelerinajul religios de la Iaşi: Timpul de așteptare la moaștele Sfinților Parascheva și Pantelimon a ajuns la 20 de ore

Oliviu Botoi, Arhiepiscopia de Alba Iulia: „Acest mare sfânt a trăit în veacul al XVI-lea și al XVII-lea a fost nevoitor la muntele Athos, fiind învrednicit și cu darul facerii de minuni. În anul 1650 a fost adus în ținutul Timișoarei, zona Banatului fiind instalat mitropolit la Timișoara”.

Racla a fost adusă la Alba Iulia cu ocazia zilei Sfinților mărturisitori ardeleni, sărbătoriți pe 21 octombrie. Moaștele vor rămâne la catedrala din orașul Marii Uniri până marți dimineața.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult