Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surprize inedite pregătite de ciocolatieri pentru Paște. Care sunt cele mai îndrăznețe combinații

Your browser doesn't support HTML5 video.

Paștele este şi despre a dărui, iar nimic nu aduce mai multă bucurie decât ciocolata. Neagră, cu lapte, sau folosită în amestecuri îndrăzneţe, toată lumea este gata să o încerce.

Ciocolatierii au pregătit zeci de figurine în acest sezon: de la iepuraşi şi găini moțate, până la ouă umplute. Vânzările au explodat pur şi simplu, în această perioadă, deşi în anumite locuri rişti să te ia cu ameţeală când vezi preţurile.

Iepurii înveliţi în ciocolată, bomboanele cu cremă de rom, limoncello sau amaretto, şi, evident, ouăle de diferite dimensiuni s-au dat repede. Cele mai multe dintre produse sunt aduse din Italia, însă mai nou găsim şi dulciuri artizanale făcute în România.

Iar ciocolata este făcută din combinaţii cât mai variante.

Florentina, vânzător: ”Vedete sunt pralinele în formă de ouă de ciocolată, figurine, căţeluşii, găinuşele de ciocolată, ouă cu alune întregi de piemonte, ouă mari de ciocolată, cu surprinze în interior.”

Citește și
De ce ne plac chipsurile și ciocolata. Pericolul din pungă și cum se raportează acesta la un adolescent
De ce ne plac chipsurile și ciocolata. Pericolul din pungă și cum se raportează acesta la un adolescent

Bucuria cea mai mare este când oul are surprize tot sub formă de ciocolată.

Ion Codreanu, ciocolatier: ”Avem mini-oua de ciocolată, care de fapt sunt praline transformate în mini-ouă, adică avem acelaşi gust intens cu diferite arome peste 10 sortimente de mini-ou. Avem cu ciocolată neagră, cu ciocolată cu lapte clasică, dar şi cu diferite arome speciale: zmeură, mai avem caramel sărat, cu biscuiți.”

Vânzările de ciocolată au crescut în ultima perioadă, deşi românii nu sunt mari consumatori. Mâncăm în medie doar 2,2 kg pe an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult