Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sumele uriașe câștigate de campionul SUA la înfulecat hot dog. A câștigat din nou competiția de Ziua Independenței

Your browser doesn't support HTML5 video.

Americanii au sărbătorit „Ziua Independenței” cu focuri de artificii, parade, și concerte. Nu au lipsit, însă, incidentele!

Într-un orășel din centrul țării, o femeie a murit, iar alte persoane au fost rănite, după ce niște materiale pirotehnice depozitate impropriu au sărit în aer.

Doar la New York au fost lansate peste 60 de mii de artificii de pe mai multe barje, aflate pe râul Hudson, în apropiere de Statuia Libertății.

În capitală, președintele Biden a urmărit focurile festive din balconul Casei Albe, alături de familie. Actrița Adrienne Warren, trupele Boys 2 Men sau Babyface au cântat, pe scena amenajată pe colina Capitoliului.

La New York, ploaia nu i-a descurajat pe americanii veniți să aplaude așteptatul triumf - a regelui neîncoronat peste competițiile de înfulecat hot dog, de Ziua națională.

Din cauza ploii, concursul a întârziat, totuși, cam 90 de minute. De 9 ori mai mult cât i-a luat lui Joey Chestnut să înfulece 62 de crenvuşti, cu tot cu chifle aferente. Nu și-a doborât propriul record - 76, dar a fost suficient pentru un nou titlu în palmares, al 16-lea.

Cum n-are rival de atâta vreme, campionul hot dog-ului a pus și ceva bani deoparte. Numai anul trecut a câștigat 500.000 de dolari, care i-au sporit câștigurile nete în... carieră, până la 4 milioane de dolari! Din premii, contracte publicitare, sau apariţii plătite la diferite evenimente.

Un oraș din Mississippi a decis - nu fără controverse - să accepte copii mici, și de 4 ani, în aceste competiții. Varianta pentru ei a fost cine mănâncă mai multă înghețată în două minute. Premiul pentru câștigători - o vizită la ZOO.

Nu a lipsit nici faimoasa cursă de... toalete exterioare pe roți, care a fost organizată în mai multe state americane.

Ziua Independenței a fost marcată și de incidente. Un spectacol de artificii, organizat într-un orășel din Michigan a luat o turnură tragică. Proiectilele care ar fi trebuit să lumineze cerul au explodat accidental în mijlocul mulțimii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult