Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Suma uriașă pe care un bărbat trebuie să o plătească fostei soții pentru munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie

Un bărbat din Spania trebuie să-i plătească fostei soții peste 88.000 de euro drept compensație pentru munca depusă la domiciliu pe care aceasta a făcut-o pe durata celor 26 de ani de căsnicie.

O primă decizie a instanței stabilise o sumă mai mare, de 120.000 de euro, dar ambii foști soți au făcut apel și, în final, Tribunalul Provincial din Pontevedra a redus suma cu 32.000 de euro, scrie El Mundo.

Hotărârea, împotriva căreia mai există posibilitatea de a depune recurs în casație la Curtea Supremă, este pronunțată în cadrul procedurii de separare a celor doi. Instanța a decis ca soțul să plătească și fostei soții o pensie lunară de 350 de euro timp de trei ani, actualizată anual în conformitate cu legislația națională și indicele de inflație.

Cei doi soți s-au căsătorit în 1996, iar până în 2022, când s-au despărțit, femeia și-a dedicat tot timpul întreținerii casei și creșterii copilului, iar bărbatul s-a dedicat carierei.

După divorț, soțul a rămas în casa familiei proprietate personală, în timp ce femeia a fost nevoită să-și închirieze locuință și să-și găsească un loc de muncă pentru a se putea întreține și pentru a-și asigura un venit mai mare la vârsta pensionării.

Citește și
injunghiata primarie
Mărturiile șocante ale mamei femeii înjunghiate de soț în fața unei primării din Iași, când a mers să depună actele de divorț

Bărbatul a făcut recurs, solicitând reducerea pensiei compensatorii de la 120.000 de euro la 60.000 de euro, însă femeia a cerut 183.629,36 euro. Ea susține că în cei 26 de ani de căsnicie, „s-a dedicat fundamental îngrijirii casei și creșterii fiicei lor” și că lucra din iulie 1989 până la un an după ce s-a căsătorit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult