Suma plătită de o familie pentru a-și clona câinele decedat. Ce spun specialiștii
Clonarea a fost făcută de compania ViaGen Pets, potrivit celor doi.
Numele câinelui clonat este Ziggy şi seamănă cu Marley, spun stăpânii. "Are aceeaşi personalitate, se joacă la fel, preferă aceleaşi jucării", le-a declarat Alicia reporterilor de la CNN San Diego.
Femeia îşi aminteşte că atunci când era însărcinată în patru luni au mers într-o excursie, iar când a vrut să se aplece după un băţ, Marley a devenit agitat şi în acest fel a salvat-o de un şarpe veninos. Ulterior câinele a fost diagnosticat cu cancer, scrie News.ro.
CNN scrie că procedura de clonare nu este de domeniul SF şi că alţii au ales să-şi readucă animalul de companie în viaţa lor.
În 2018, actriţa şi cântăreaţa Barbara Streisand a mărturisit că a clonat doi câini dintr-un patruped pe care l-a avut. În Coreea de Sud, un câine de detecţie (sniffer), cunoscut pentru mirosul său dezvoltat, a fost clonat în şapte exemplare. Şi în 2009, cinci căţeluşi au moştenit talentul de la eroul Trakr, care a descoperit victime aflate sub dărămăturile Turnurilor gemene după atacurile din 11 noiembrie de la New York.
ViaGen foloseşte aceeaşi metodă de clonare ca în cazul faimosei oi Dolly în 1996.
În timp ce animalul este în viaţă sau la scurt timp după moarte, un medic veterinar recoltează ţesut, potrivit site-ului companiei ViaGen. Când stăpânul se hotărăşte să cloneze animalul, medicii selectează o celulă, care va înlocui ovolul unei femele câine. Embrionul va începe să crească şi va fi transferat într-o mamă surogat, care îi va da naştere după o perioadă de gestaţie normală.
Mai mulţi oameni de ştiinţă afirmă că procedura nu este etică.