Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studiu. Dacă faci asta în timp ce conduci, cel mai probabil ești un psihopat

Vorbim despre o autostradă către iad. Noi cercetări au descoperit că persoanele care trimit mesaje text în timp ce conduc sunt îngrijorător de asociate cu un comportament psihopat.  

Noile date, rezultate din interviuri cu aproape 1.000 de șoferi germani, din care aproximativ 73% femei, au găsit peste 600 de participanți, sau aproximativ 61% din total, care au recunoscut că au o ”problemă” cu folosirea telefoanelor lor în timp ce conduc, scrie New York Post.

Alături de legăturile cu teama de a pierde informații și comportamentul antisocial, utilizatorii problematici de smartphone-uri (PSU) au evocat trei trăsături negative cunoscute sub denumirea de „triada întunecată” - narcisism, machiavelism și psihopatie, pe care cercetări fără legătură le-au conectat recent și la șoferii cu mașini în mod deliberat zgomotoase.

„Utilizarea problematică a smartphone-ului este un predictor excelent, indiferent de trăsăturile de personalitate ale triadei întunecate”, au scris autorii studiului.

PSU ar trebui abordat în lecțiile de condus

„Deoarece acest factor poate fi schimbat mai ușor decât personalitatea, PSU ar trebui să fie vizat în intervenții de siguranță publică, lecțiile de condus și evaluare medical-psihologică impusă de instanță pentru a stabili aptitudinea șoferului”.

Citește și
politie
Patru șoferi din Alba s-au trezit cu cauciucurile mașinilor tăiate. Un tânăr de 19 ani a fost reţinut

Echipa de cercetare a propus și alte modalități de a reduce utilizarea obișnuită a telefoanelor mobile.

„Ar putea fi o strategie bună de a ajuta oamenii să-și reducă comportamentul PSU în viața de zi cu zi, ceea ce ar trebui să scadă indirect șansele de a-și folosi telefoanele pe drum și să prevină accidentele și accidentele fatale”, se mai arată în studiu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult