Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țările unde au murit cele mai multe persoane în timp ce-și făceau selfie-uri

Peste 250 de persoane au murit în ultimii şase ani, la nivel global, în timp ce îşi făceau selfie-uri, este concluzia unui studiu publicat de un grup de cercetători indieni de la Institutul Indian de Ştiinţe Medicale.

Din cele 259 de decese, cercetătorii au descoperit că principalele cauze au fost înecul, căderea de la înălţimi mari sau accidentele cauzate de mijloacele de transport - precum fotografierea în faţa unui tren aflat în mişcare.

Alte cauze au fost electrocutarea, împuşcarea sau decesele cauzate de animale.

"Decesele cauzate de selfie-uri au devenit o adevărată problemă de sănătate", a declarat Agam Bansal, principalul autor al studiului, pentru Washington Post.

Studiul mai arată și faptul că ţările în care cele mai multe decese au avut loc sunt Statele Unite, Rusia, India şi Pakistan. Şi peste 85% dintre cazuri au implicat persoane cu vârste între 10 şi 30 de ani.

Citește și
Salvare
Un student la teologie s-a electrocutat, în timp ce încerca să-și facă selfie pe un vagon

Agam Bansal a admis, însă, că ar putea exista multe alte cazuri de decese rezultate în urma selfie-urilor care nu au fost raportate. În plus, nu au fost luate în calcul decesele din 2018. 

În luna mai, de exemplu, un bărbat din India a fost ucis de un urs rănit după ce a încercat să-şi facă un selfie cu el. Iar în septembrie, un bărbat din Israel a căzut 240 de metri în gol, în Parcul Naţional Yosemite, după ce a încercat să-şi facă un selfie la marginea Cascadei Nevada.

Studiul a luat în calcul doar cazurile de decese raportate în intervalul octombrie 2011-noiembrie 2017.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult