Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studenți din România și alte trei țări se întrec la Bacău cu mașini de curse construite chiar de ei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Studenţi din România, Turcia, Polonia şi Bulgaria - pasionaţi de maşinile de curse - concurează în aceste zile la Bacău. Nu este vorba despre o simplă cursă de mașini. Monoposturile au fost construite de ei, de la zero.  

Așa arată o mașină creată de studenții înscriși în competiție. Pentru ei, premiile nu sunt neapărat o ţintă, ci mai degrabă rezultatul firesc după un an de muncă.

Ciprian Ciofu, conf. univ. Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi: ”Este un concurs de inginerie în primul rând, nu este neapărat un concurs sportiv. Partea frumoasă a competiţiei este cea sportivă şi este o certificare a proiectului ingineresc a faptului că ceea ce studenţii au proiectat şi au construit şi are performanţă”.

O echipă de tineri de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași a construit, sub îndrumarea profesorilor, un monopost cu care a participat la probele de accelerare, frânare şi manevrabilitate.

Adrian Chiscop, student UT Gheorghe Asachi: ”Acesta este monopostul cu care noi concurăm. Suntem echipa Iaşi Racing de la Gheorghe Asachi. Acest monopost este construit integral de studenţi. Noi suntem o echipă formată din 23 de oameni. Am mai participat şi în Austria”.

Citește și
Număr record de studenți români dornici de visul american. Cât costă să ajungi în SUA și cum să te și întorci cu bani
Număr record de studenți români dornici de visul american. Cât costă să ajungi în SUA și cum să te și întorci cu bani

În acest an s-au înscris și studenţi din Turcia, Polonia şi Bulgaria. Arbitrii au fost extrem de atenţi la detalii. Pentru a intra in probe, fiecare monopost trebuie să respecte normele de siguranţă.

”Totul o să fie super în regulă”

”Berat Beyit, student Turcia: Sunt din Turcia şi am construit maşina de aici pentru „Formula Student Romania”. Pregătim maşina pentru inspecţia tehnică. Reporter: Cât de aproape sunteţi de cursă? Berat Beyit: Să zicem ... 75%”.

Jakub Smoczyński, PK MechPower Cracow University of Technology: ”Suntem o echipă de studenţi din Cracovia, Polonia. Am venit la Bacău pentru „Formula Student” şi este prima noastră competiţie. Este un eveniment important pentru noi şi acum se desfăşoară proba tehnică, în care explicăm designul şi tehnologia maşinii”.

”- Pregătită de cursă? - Da, şi cred că totul o să fie super în regulă”.

Astăzi este ziua în care efortul depus le poate aduce studenților un loc pe podium.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult