SRI face angajări. Ce posturi sunt disponibile și ce criterii trebuie îndeplinite
În stilul caracteristic al postărilor de pe rețelele de socilizare, reprezentanții SRI au anunțat pe Facebook că se fac angajări cu următoarea postare: „Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe. Poți face primul pas către o carieră în SRI aplicând pentru unul din locurile dedicate din instituțiile de învățământ civile și militare. Întreaga ofertă educațională este disponibilă pe www.sri.ro/aplica”,
Reprezentanții Serviciului Român de Informații au publicat o listă lungă cu posturi vacante pentru recrutarea de personal, atât civil cât și militar.
Ofițerul specialist IT&C are misiunea de a identifica soluții pentru o serie de provocări tehnologice, de la dezvoltarea unor instrumente software, a sistemelor informatice enterprise și oferirea de soluții bazate pe platforme hardware, până la proiectarea, administrarea și întreținerea rețelelor de comunicații, în conformitate cu cele mai noi standarde existente pe piață.
· Ofițeri operativi și analiștiOfițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională. La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante. Pentru a performa în această activitate, ofițerii operativi trebuie să găsească semnificațiile ascunse în detalii aparent minore, să aibă o bună cunoaștere a limbajului non-verbal și o înțelegere fină a psihologiei umane.
· Specialiști lingviștiResurse importante în activitatea de securitate naţională, specialiștii lingviști își folosesc cunoştinţele valoroase şi curiozitatea prin implicarea în activităţi de analiză a unor evenimente, culturi şi tradiţii sau activităţi de traducere a unor materiale (audio, video, scrise) dintr-o limbă străină în limba română. În plus, după caz, oferă suport lingvistic colegilor din alte structuri.
· Luptător antiterorist
Luptătorul antiterorist are misiunea de a proteja România de ameninţările teroriste, aspect care incumbă necesitatea pregătirii sale temeinice, sub caracter continuu, şi specializării sale pentru executarea în condiţii optime a misiunilor specifice ale Serviciului Român de Informaţii, ca autoritate naţională în domeniu, pe următoarele componente: Securitatea aeroportuară a aeroporturilor aviaţiei civile din România; Intervenţia antiteroristă pentru reducerea/eliminarea vulnerabilităţilor factorilor umani şi materiali, prin desfăşurarea unor activităţi specifice de prevenire şi combatere a acţiunilor teroriste; Intervenţie antiteroristă/contrateroristă pirotehnică ce presupune control tehnic antiterorist, investigare, ridicare, securizare şi neutralizare dispozitive explozive improvizate.
Activitatea luptătorului antiterorist presupune, pe lângă excelente abilităţi de natură acţională, şi un efort psihologic intens. Luptătorul trebuie să fie o persoană activă, dinamică, cu un control comportamental evident şi cu o capacitate de mobilizare şi adaptare rapidă la diverse situaţii. Totodată, trebuie să aibă abilităţi de comunicare, spirit de echipă şi să dovedească un bun control al stărilor emoţionale, toleranţă la stres, asumarea responsabilităţii şi dorinţa de autoperfecţionare.
Criterii pentru a ocupa un post în SRICandidații interesați să ocupe un post trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații și să promoveze toate etapele specifice de selecție.
Candidații interesați se vor înscrie în procesul de selecție, prin transmiterea unui CV la adresa hr@sri.ro.
În urma promovării tuturor etapelor procesului de selecție, candidații validați vor participa la concursul de admitere organizat în luna decembrie 2023.
Toate posturile vor fi ocupate în sistem concurenţial, procesul de selecţie presupunând promovarea mai multor etape/probe eliminatorii. Ordinea acestora depinde de domeniul în care se face încadrarea.
evaluarea CV-ului; interviuri de selecţie; teste de evaluare a cunoştinţelor şi competenţelor profesionale (evaluarea profesională, evaluarea cunoştinţelor de cultură generală, evaluarea cunoştinţelor de limbă străină), precum şi a unor aptitudini (examinări psihologice, Assessment Center); examinarea medicală; verificări de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informaţii secrete de stat.Pentru mai multe detalii legate de procesul de selecţie şi condiţiile de angajare puteți consulta Ghidul candidatului.
SRI recomandă ca măsură de siguranță şi pentru asigurarea securităţii procesului de selecţie ca depunerea candidaturii şi comunicarea cu instituţia să se realizeze doar când candidații se află pe teritoriul naţional. Acest lucru nu exclude posibilitatea ca în timpul procesului de selecţie să puteţi călători în străinătate.
Vor fi contactate doar persoanele considerate potrivite în urma evaluării candidaturii. Candidații vor afla mai multe detalii direct de la experţii HR din SRI pe parcursul procesului de selecţie.
Sursa: Serviciul Român de Informații (SRI)
Dată publicare: 07-02-2024 16:07