Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spectacol de culoare și grație la Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Lalelele sunt vedetele acestui sezon

Your browser doesn't support HTML5 video.

Natura a oferit un spectacol de culoare și grație la Grădina Botanică din Cluj-Napoca.

Odată cu venirea primăverii parcul s-a transformat într-o adevărată oază multicoloră.

Vedetele acestui sezon sunt fără îndoială lalelele, care i-au cucerit pe vizitatori.

Şi la Alba Iulia, într-un parc dendrologic amplasat în mijlocul unei păduri, peisajul este unul de vis, colorat de arborii înfloriţi şi plantele multicolore.

Departe de agitaţia oraşului, sute de oameni au decis să îşi petreacă sfârşitul de săptămână, la Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Este momentul perfect pentru o vizită - spun iubitorii de natură, care s-au plimbat şi au făcut fotografii.

Fată: "Foarte frumos. Îmi plac foarte mult lalelele. Chiar am venit să vedem lalelele negre."

Citește și
SMURD
Copil de o lună, decedat după infecția cu coronavirus. Care a fost diagnosticul

Oamenii pot admira peste 120 de specii de lalele, multe dintre ele aduse special din Olanda. Printre acestea, există şi soiuri unice în România.

Mihai Puşcaş, prorector UBB: "Acum este vârful la lalelele timpuri, care se găsesc aici pe platoul de lângă institut, iar săptămâna viitoare o să fie vârful la lalelele tardive. Este această lalea, care poartă numele de Maria Brâncoveanu, a fost creată şi pusă în cultură doar în urmă cu trei ani de zile. Este prima lalea, din câte ştiu, care poartă numele unei personalităţi de pe teritoriul României. Ea este creată în Olanda şi noi am primit aici o donaţie".

Dacă vreţi să admiraţi lalelele, trebuie să vă grăbiţi - acestea sunt flori de primăvară, iar unele dintre ele rezistă doar câteva săptămâni. Grădina Botanică "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca este deschisă turiştilor în fiecare zi, de la 9 la 18, iar preţul biletelor este de 7 lei pentru un adult şi 4 lei pentru copii.

Şi în Alba Iulia, un parc dendrologic unic în România, amplasat în mijlocul unei păduri ce se întinde pe 21 de hectare, este o încântare în această perioadă.

Arborii înfloriţi şi plantele multicolore oferă un adevărat spectacol al naturii. Peste 1100 de specii de plante, aduse din toate colţurile lumii, alcătuiesc un tablou fascinant. În această perioadă, când totul este înverzit iar copacii sunt plini de flori, este o încântare să te plimbi pe potecile şerpuite ale parcului, care străbat toată zona.

Preţul unui bilet este de 3 lei pentru copii şi 5 lei pentru adulţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult