Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șoseaua de 158 de km asfaltată doar de roboți și drone. Niciun om nu a muncit pe șantier. VIDEO

În China a avut loc o nouă premieră în domeniul ingineriei. O bucată de 158 de kilometri de autostradă a fost reasfaltată în totalitate cu ajutorul roboților și al dronelor, fără să fie nevoie de niciun muncitor pe șantier.

Oamenii au fost înlocuiți de o flotă impresionantă de vehicule autonome pentru construcția drumurilor, inclusiv drone și roboți, care au reasfaltat singure autostrada Beijing-Hong Kong-Macao, potrivit Highway Industry.

Mașinile au fost ghidate cu ajutorul unor algoritmi avansați, sistemul de poziționare prin satelit Beidou, de mare precizie, și o rețea de comunicație performantă, care a permis planificarea traseului în timp real și controlul operațional precis.

Aceste mașini sunt capabile să așeze cu precizie stratul de asfalt pe șoseaua lată de aproape 20 de metri, fără intervenție umană, asigurând o calitate constantă pe parcursul întregului proces de reabilitare.

Dronele au jucat un rol crucial în acest proiect, fiind utilizate pentru cartografiere, monitorizarea progresului și chiar transportul de materiale în zone greu accesibile. China dezvoltă drone cu capacitate mare de ridicare, capabile să transporte până la 300 kg de materiale de construcție, care ar fi putut fi folosite și în acest proiect.

Potrivit constructorilor, automatizarea nu doar că a accelerat procesul, dar aparatele au reușit să creeze o suprafață mai netedă, fiind capabile să asfalteze porțiuni mult mai lungi, fără să mai fie nevoie de atât de multe îmbinări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult