Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Seniorii şi bucuria de a călători. Cât costă o vacanță dedicată vârstnicilor cu avion și ghid. „Le place foarte mult”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Seniorii nu lasă vârsta să-i împiedice să vadă lumea largă. Merg în vacanțe în extrasezon și vânează cele mai bune oferte.

Prind curaj să plece de acasă după ce primesc recomandări online ca într-o mare familie. Vacanțele dedicate vârstnicilor cu avion și ghid pornesc de la 500 de euro de persoană.

Florica Toader are 76 de ani și vânează oferte de vacanțe. În ultimii ani s-a plimbat în străinătate. Alege pachetele în extrasezon și doar după ce primește recomandarea de la prietenii online.

Florica Toader: „Acum în insulele Canare. Cam 2.000 va fi, 7 nopți. În Dubai, acolo a fost 1.500 de euro. În Bulgaria, Grecia e 300-400. Ofertele le găsim, avem grupuri organizate care se ocupă cu așa ceva și eu îmi aleg.”

Vacanțele cu ghid alaturi de oameni de aceeași vârstă sunt o bucurie pentru seniori. Leagă prietenii și creează amintiri de neuitat.

Citește și
Horoscop cu Neti Sandu, 19 mai 2022
Horoscop 1 august 2024, cu Neti Sandu. Zodia căreia îi pot intra bani în cont și care poate perfecta un contract

Și Dorina de 62 de ani pleacă frecvent în vacanțe. Anul acesta a fost în Grecia în iunie și acum caută recomandări pentru toamnă.

Dorina Luca: „Am zis că nu este prea cald pentru noi, la sfârșit de august, septembrie cam așa să fie puțin mai plăcut afară.”

Seniorii se reunesc pe grupurile de pe rețelele sociale. Acolo postează fotografii, schimbă impresii și fac recomandări. Așa se influențează unii pe alții și prind curaj să plece în vacanță. În general sejururile de 7 zile cu avionul, cu grup organizat și ghid pornesc de la 500 de euro. Alții apelează la copii pentru cele mai bune oferte.

Doamnă: „Am fost în Grecia, am fost în Franța. Băiatul meu găsește plecările astea”.

Viorica Szocs, administrator centru de zi seniori: „Le place foarte mult să viziteze, să socializeze.

Pachete pentru seniori sunt mai nou și pe Coasta de Azur, în Cipru, Măroc ori Malta.

Adrian Oancea, manager agenție: „Prețurile pe România pleacă de la 230 euro de persoană 4 nopți cazare plus demipensiune, iar la avion cam 520 euro pentru 7 nopți transport, taxe bagaje de cală, tot demipensiune."

Potrivit unui studiu recent, aproape o treime dintre cei cu vârsta de peste 45 de ani își planifică vacanţele în extrasezon pentru că pot găsi prețuri mai bune, dar și pentru a evita temperaturile sufocante și aglomerația.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult