Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Semnalele polițistului rutier. Ce înseamnă fiecare semn pe care ți-l arată polițiștii care dirijează circulația

Semnalele polițiștilor sunt esențiale pentru asigurarea siguranței rutiere, iar respectarea lor este obligatorie pentru toți participanții la trafic.

Așadar, descoperă ce înseamnă fiecare semn pe care ți-l arată polițiștii care dirijează circulația, conform Codului Rutier. 

Semnalele polițistului rutier, explicate

Oprire

Oprire pentru toți cei care se apropie (vehicule și pietoni), exceptându-i pe cei care nu pot opri în siguranță. Cei care au pătruns deja în intersecție își continuă deplasarea cu atenție mărită.

Oprire

Oprire pentru cei care circulă din direcțiile intersectate de brațele întinse ale polițistului. După ce a dat acest semnal, polițistul poate coborî brațele, aceasta însemnând oprire pentru cei din față sau din spate.

Oprire

Citește și
pui ren
Un pui de ren s-a născut la grădina zoologică din Târgu Mureș. Premieră pentru îngrijitori și vizitatori

Brațul drept orizontal semnifică oprire pentru vehiculele care vin din spatele polițistului; pot trece cei care vin din față și din lateral.

Oprire

Brațul stâng orizontal semnifică oprire pentru cei care vin din fața polițistului; pot trece cei care vin din spate și din lateral.

Oprire

Brațele în prelungirea corpului (poziția de drepți) indică oprire atât pentru participanții la trafic care se apropie de intersecție, indiferent de direcția din care circulă, cât și pentru cei surprinși în intersecție de acest semnal (similar cu lumina roșie a semaforului).

Oprire

Balansarea pe verticală a unui dispozitiv cu lumină roșie sau a bastonului reflectorizant noaptea semnifică oprire pentru cei spre care este îndreptat dispozitivul.

Reducerea vitezei

Balansarea pe verticală a brațului semnifică "reducerea vitezei". Mărirea vitezei Rotirea vioaie a brațului semnifică "mărirea vitezei" și "grăbirea traversării drumului de către pietoni".

Semnalele polițistului din mașina de poliție

Balansarea bastonului reflectorizant sau a brațului semnifica oprire: a) dat din partea dreapta a vehiculului politiei - pentru cei din spate; b) dat din partea stângă a vehiculului politiei - pentru cei din fata sau cei care circula pe banda/benzile din stânga in acelasi sens.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult