Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Secretul pentru o viață lungă și fericită. Ce nu trebuie să faci niciodată dacă vrei să trăiești mult

Cea mai bătrână femeie din Marea Britanie, Ethel May Caterham, și-a sărbătorit, săptămâna aceasta, cea de-a 115-a aniversare. Ea a dezvăluit secretul pentru o viață lungă și fericită.

Bătrâna este ultimul supus supraviețuitor al regelui Edward al VII-lea și și-a petrecut ziua de naștere alături de familie și de alte persoane apropiate la azilul din Surrey, acolo unde își duce traiul de zi cu zi.

Ethel s-a născut pe 21 august 1909 în Hampshire, Marea Britanie, într-o familie cu opt copii, informează LadBible.

La vârsta de 18, ea a plecat în India și a lucrat pentru o familie de militari. În 1931 s-a întors în Marea Britanie, iar doi ani mai târziu l-a întâlnit pe viitorul său soț, Norman Caterham, un locotenent-colonel.

Ei au trăit în Hong Kong și în Gibraltar, unde au devenit părinții a două fete. Ulterior, aceștia s-au întors acasă.

Citește și
batrana
Secretul longevității unei italience în vârstă de 110 ani. Este cea mai bătrână femeie din Bergamo

Ethel, care a avut o soră care a trăit 104 ani, a dezvăluit cum a reușit să ajungă la vârsta de 115 ani.

Ea a explicat că secretul ei este cât se poate de simplu: „Să nu mă cert niciodată cu nimeni, să ascult și să fac ceea ce îmi place”.

Ea și-a serbat ziua de naștere, miercuri, 21 august, la azilul Hallmark Lakeview din Lightwater, Surrey, cu baloane și tort.

Cu această ocazie, o parte a grădinii azilului a fost denumită „Grădina lui Ethel”, în onoarea bătrânei.

„Ethel a trăit o viață incredibilă și suntem privilegiați să împărtășim această ocazie importantă cu ea. Pentru a marca evenimentul special al lui Ethel, echipa a renovat o zonă din grădină și a redenumit-o Grădina lui Ethel.

Nimic nu-i place mai mult lui Ethel decât să stea la soare și să asculte păsările. Am pregătit, de asemenea, un ceai de după-amiază, o prăjitură specială și l-am ascultat pe artistul ei preferat, Frank Sinatra”, a declarat directorul general al azilului, Inder Hanzra.

„Nu știu de ce există atâta agitație. Am avut o zi minunată și sunt foarte recunoscătoare căminului pentru că a numit grădina după numele meu”, a afirmat, la rândul ei, bătrâna.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult