Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Școala care le-a interzis elevilor să se îmbrace în negru. Acest "look" a "preluat controlul"

Îmbrăcatul în negru este interzis într-o școală din SUA, din statul Texas. Regulamentul prevede explicit interdicția valabilă pentru elevi, de a purta o ținută complet neagră, pe motivul păstrării „sănătății mintale”.

Charles Middle School, parte a El Paso Independent School District, interzice elevilor să poarte haine negre, invocând probleme de sănătate mintală. Directorul Nick DeSantis a scris părinților că acest "look" a "preluat controlul în campus cu elevi care poartă bluze negre și pantaloni negri", potrivit presei locale, transmite BBC.

Aspectul, a arătat directorul, "a devenit mai mult asociat cu depresia și problemele de sănătate mintală și/sau criminalitatea decât cu copii fericiți și sănătoși, gata să învețe". BBC News a cerut o poziție din partea districtului școlar. Noua regulă privind codul vestimentar permite elevilor să poarte unele piese de îmbrăcăminte negre sau ținute negre complete în anumite zile libere, a declarat presei locale Norma De La Rosa, președintele Asociației profesorilor din El Paso. De La Rosa a adăugat că profesorii au observat o schimbare în modul în care elevii se îmbracă atunci când devin stresați sau deprimați.

„Modificările codului vestimentar au fost un răspuns la preocupările și recomandările prezentate de cadrele didactice și părinții de la Charles Middle School", au declarat reprezentanții școlii într-un comunicat.

Cu toate acestea, noua politică a atras reacții variate din partea părinților și a altor persoane din comunitate. "Poate să ne concentrăm asupra bullying-ului! Aceasta este mai degrabă o problemă de sănătate mintală", a comentat un utilizator Facebook la o postare pe social media, în acest context. Unii au spus că măsura conducerii școlii nu abordează cauzele profunde ale problemelor de sănătate mintală ale adolescenților și că ar pedepsi doar elevii cu probleme. "Ah, da, pentru că problema sunt hainele și nu cu ce se confruntă ei în interior. Oferiți-le consiliere psihologică în loc să le interziceți să poarte ceea ce îi face să se simtă confortabil", se arată într-un alt comentariu.

Citește și
mireasa rochie neagra
Explicatia din spatele acestei imagini: de ce s-a imbracat mireasa in negru la propria nunta

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult