Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal la ușa bisericii. Un preot din Târgu Jiu certat cu Mitropolia a ținut slujba de duminică la el acasă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un preot din Târgu Jiu a ținut slujba de duminică la el acasă. Biserica are lacătul pe ușă, după ce Mitropolia Olteniei a încercat de două ori să-l înlocuiască. Enoriașii s-au opus însă de fiecare dată.

Protoieria Târgu Jiu este în proces cu preotul care slujește la biserica Sfânta Varvara. Zilele trecute, yala de la ușa bisericii a fost schimbată, iar enoriașii au sigilat-o, la rândul lor, cu lacăte, ca să nu poată intra un alt părinte. Așa că duminică dimineață nu s-a putut ține slujba în lăcașul de cult.

Preot către enoriași: „Bine ați venit la noi, după ce v-am primit cu toată dragostea la bisericuța noastră, v-am adus și acasă, de data aceasta la vila aceea mare de spune Mitropolia că mi-am făcut vilă mare.”

Cosmin Barza, preot: „Grija mea e față de sufletele acestea pe care le-au rătăcit. Eu din biserica mea nu am ieșit, oamenii au simțit că le ofer hrana cea bună, iar acum ajung să le spună oamenilor că sunt schismatic, că fac tulburare. Păi eu fac tulburare?”.

În zonă au patrulat, duminică, echipaje de poliție.

Citește și
ips teodosie
Un preot din Siria a slujit, alături de ÎPS Teodosie, la peștera Sfântului Andrei din Constanța. „El ramâne de veghe”

Mitropolia a încercat să aducă deja doi preoți, dar nu au fost acceptați de enoriași. Al doilea a fost respins de oameni chiar de Sfântul Andrei.

Enoriaș: „Să ne lase nouă biserica, că vedem noi pe cine acceptăm, de 10 ani ne slujește părintele și acum ni-l înlătură ei, ne-am obișnuit cu dânsul, am văzut că are har, mai bine stăm și păzim biserica”.

Luni este sărbătorită Sfânta Varvara, și este și zi de hram la biserica din Târgu Jiu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult