Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scafandrii au înotat cu unul dintre cei mai mari rechini albi. Ar putea avea 50 de ani

O echipă de scafandri a avut o „întâlnire” neașteptată cu unul dintre cei mai mari rechini albi înregistrați în Hawaii- Unii dintre scafandri s-au apropiat atât de mult de rechinul-femelă încât au reușit să o atingă.

Rechinul, de aproximativ 6 metri și cântărind aproximativ 2,5 tone, se crede a fi cel analizat de cercetători acum 20 de ani, numit Deep Blue. A fost atras pe plaja sudică a insulei Oahu de cadavrul unei balene, scrie BBC.

Unul dintre scafandri, Ocean Ramsey, a declarat că filmau rechinii tigru care se hrăneau din carcasa mamiferului acvatic, când a apărut și rechinul alb. "Am văzut câțiva tigri, care s-au retras imediat în momentul în care a apărut Marele Alb, care a început să se frece de barca noastră".

"Era doar un mare uriaș și frumos gigant care voia să folosească barca noastră ca un zgâriet. Am ieșit la răsăritul soarelui și a rămas cu noi pe tot parcursul zilei".

Citește și
rechin
Momentul șocant în care un scafandru este atacat de un rechin. Ce a urmat. VIDEO

Ramsey a mai spus că femela ar putea fi însărcinată. Se crede că Deep Blue are aproximativ 50 de ani. Apariția sa a fost neașteptată, având în vedere că această specie de rechin preferă apele mai reci.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult