Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sărbătoriții zilei au petrecut, duminică, la un grătar bine încins pe pajiștile de la munte. „Noi nu refuzăm invitația!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poienile de la munte au fost pline de veselie, duminică, de ziua Sfinților Constantin și Elena. Pentru unii dintre sărbătoriți, cel mai la îndemână a fost să-și cheme invitații la un grătar bine încins.

I-a ajutat și vremea, așa că petrecerile s-au întins până seara târziu.

Român: „Constantin mă numesc. E o zi frumoasă pentru grătar, sperăm să nu plouă!”. Cel puțin un Constantin de pază la grătar, să intrețină jarul, și cel puțin o Elenă la masă, ca să organizeze totul. Așa s-au împărțit sarcinile în zonele de picnic de la marginea Brașovului. Fumul grătarelor încinse și mirosurile îmbietoare au pus stăpânire pe pajiștile din vecinătatea pădurii.

Român: „A lui Costică! Tot Costică! Și noi nu refuzăm invitația! Noi servim!”. Costică Popescu și-a adus prietenii la picnic doar ca să-i antreneze pentru petrecerea cea mare, care s-a dat acasă la el, urmând să țină toată noaptea. Constantin Popescu: „Urmează întâlnirea în familie! Cu copii, prieteni, care vin de la servici, nurori! Acasă! 30! Asta e așa, o mică încălzire!”.

Alt grătar, alt Costică, de această dată cu un preparat gourmet, despre care sărbătoritul crede că e unic pe pajiște. Costică: „Ficat de țap proaspăt sacrificat, care este învelit în prapurele aceluiași animal. El se face crocant pe exterior, iar ficatul se face în sânge”.

Citește și
Constantin și Elena
Sfinții Constantin și Elena 2023. Tradiții și mesaje de Constantin și Elena

La o altă masă e o dublă sărbătoare.

Român: „Astăzi sărbătorim, în primul rând, Constantin și Elena. Și, un eveniment iară important, trecerea de la 56, la 57, adică întinerim puțin”.

Român: „Am zis că venim la un grătar și, când am venit, erau toate pregătite! Wow! Ce să mai zic”.

Cel mai frumos cadou pentru Constantini și Elene a fost vremea caldă, cu soare și doar câțiva nori. În pauzele dintre mese, petrecăreții au putut să facă o plimbare pe jos, pe aleile înverzite sau cu barca pe lac.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult