Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sărbători de poveste în Maramureș. Oaspeții sunt așteptați în cele mai bune condiții

Cine își dorește un Crăciun de poveste în Maramureș e bine să se grăbească pentru că mare parte din locurile de cazare în hoteluri și pensiuni sunt deja rezervate!

Pe lângă mese tradiționale și colinde, în stațiunea Borșa, de exemplu, a fost inaugurată prima pârtie olimpică din țară, pentru antrenamente și concursuri, cu o instalație artificială de zăpadă! Tot aici, o telegondolă îi urcă pe turiști până pe crestele munților.

Aflată la poalele muntelui Pietrosu, la o altitudine de peste 800 de metri, Borșa este una dintre cele mai vechi așezări din nordul țării. Cei care ajung în această stațiune turistică sunt încântați de tot ce văd.

Turist: „Foarte frumoasă zona, un peisaj foarte frumos. Am mai fost și la Cascada Cailor”.

Turistă: „Suntem de la Craiova și am ales Maramureșul pentru tradiții, obiceiuri și pentru peisajele minuntate pe care le aveți aici”.

Citește și
Cât au ajuns să coste patru cârnăciori la Târgul de Crăciun de la Cluj. Turist: „Mi-a stat mâncarea-n gât!”
Cât au ajuns să coste patru cârnăciori la Târgul de Crăciun de la Cluj. Turist: „Mi-a stat mâncarea-n gât!”

La Borşa a fost inaugurată și prima pârtie olimpică din ţară, cu o instalație de zăpadă artificială şi una de nocturnă pentru antrenamente și concursuri, plus o telegondolă, care a devenit atracția momentului.

Ion Sorin Timiș, primar Borșa: „Timpul de deplasare de la bază și până sus este de șapte minute, în momentul în care funcționează la viteză maximă. Borșa are șapte km de pârtii de schi, de la albastru până la negre, toate categoriile”.

La hotelurile și pensiunile din zonă se pot face rezervări pentru Crăciun și Revelion.

Monica Demian, reprezentant complex turistic: „Resortul nostru, care este situat la poalele munților Pietrosu, poate găzdui 16 persoane, în patru casuțe modern utilate. Noi am pregatit deja ofertele pentru Crăciun și Revelion”.

Liliana Borlea, reprezentant complex turistic: „Pentru cei cărora le place adrenalina avem patru mașini de teren care pot urca pe munți să viziteze, iar seara când se întorc se pot relaxa în saună sau în ciubăr”.

Oaspeții sunt atrași și de mâncarea tradițională.

Bianca Timiș, reprezentant complex: „Dacă ieri turiștii noștri au decis să consume fasole cu afumătură, astăzi au decis să consume un păstrăv în crustă de făina de mălai, păstrăv pe pat de legume, proaspăt, prins chiar de la noi din lac”.

Un pachet pentru sărbători în aceste locuri minunate ajunge la o mie de lei și include pe lângă cazare și mâncare din belșug, plimbări cu sania trasă de cai și seri tradiționale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult