Modifica setarile cookie
Toate categoriile

S-au deschis mustăriile din Slănic Moldova. Turiștii s-au ospătat cu pastramă afumată și cârnăciori de oaie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Culorile toamnei au pus stăpânire pe Slănic Moldova, iar turiştii au mers acolo în număr mare să se bucure de ultimele zile însorite. Iar patronii din stațiune au deschis mustăriile.

Unii dintre vizitatori au preferat terasele, în timp ce alții s-au bucurat de plimbări liniştite, de izvoare cu ape tămăduitoare, sau de şedinţele de relaxare pregătite de hotelieri.

Un ansamblu folcloric a fost invitat în stațiunea Slănic Molodova să întrețină atmosfera. Orașul, cunoscut ca Perla Moldovei, a atras ca un magnet mii de turişti în sfârşitul de săptămână abia încheiat.

Terasele au îmbrăcat rapid culorile toamnei, iar turiștii n-au mai putut rezista mirosului de la grătare și s-au așezat pofiticioși, la mese.

Cârnăciorii de oaie sau pastrama proaspăt afumată, servite lângă murături care abia ce au apucat să se acrească, au deschis calea către un sfârşit de săptămână de neuitat.

Citește și
Cor japonezi
Concert cu 34 de naiuri produse dintr-un arbore supraviețuitor al exploziei de la Hiroshima, la Timișoara 2023

Femeie: „Un ciolan cu varză o cană de must şi atmosferă şi să înceapă petrecerea”.

Patronii restaurantelor s-au străduit să le ofere turiștilor tot ce este mai bun.

Valentin Bucur, patron restaurant: „Mese pline, a venit toamna după cum vedeţi cu decor, cu bostani, cu porumb, cu pastramă de oaie, cu must. Aşteptăm turiştii cu toamna în farfurie”.

Cei care au preferat liniștea și aerul curat au ales traseul celor 300 de scări, sau o plimbare prin parc...

Femeie: „Liniştea. Dintotdeauna aici a fost aerul foarte curat. E multă pădure şi linişte este”.

...Ori au testat izvoarele cu apă termală.

Bărbat: „E prima oară când vin aici, dar am auzit că sunt foarte sănătoase şi trebuie urmărit fiecare izvor ce cantitate trebuie băută pe zi”.

Și hotelurile au fost pline de turiști, în special cele cu saloane de spa ori cu piscine.

Alina Sova, administrator hotel: „Noi aşteptăm turiştii cu un plan de relaxare completă. Avem aici o piscină cu dimensiuni semiolimpice sau un jacuzzi, iar cei care doresc un pic de mişcare se pot bucura de un teren de tenis acoperit unde pot juca tenis la nivel de amatori”.

Hotelierii spun că vor veni cu oferte din ce în ce mai atractive, astfel încât turiștii să se întoarcă în „Perla Moldovei”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult