Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii se pregătesc pentru minivacanța de Rusalii. Proprietarii pun la dispoziție cabane în locuri pitorești

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unii fac de pe-acum pregătiri pentru o nouă vacanță de 5 zile, de Rusalii. S-au orientat spre spații de cazare, care le oferă priveliști splendide și intimitatea pe care nu ar găsi-o într-un hotel.

În ultimii ani au apărut numeroase astfel de locuri diferite, plasate fie pe vârful unui deal, în mijlocul pădurii sau pe malul unui lac. La prima vedere sunt construcții simple, mici cabane construite din lemn sau containere transformate, dar oferă tot confortul.

Cabana misterioasă din Prahova, la câțiva pași de Lacul Paltinu

În județul Prahova, la numai câțiva pași de Lacul Paltinu, o cărare pietruită te poartă către o cabană misterioasă, pitită printre copacii seculari, dar localul, care la prima vedere pare rudimentar, ascunde de fapt o piscină, un jacuzzi, o plajă privată și poate găzdui până la patru persoane.

Turiștii pot face plimbări pe lac și pot avea și majordom, dacă doresc. O noapte de cazare costă de la 300 la 600 de euro, pentru patru persoane.

Cristian Petrescu, proprietar: „Se poate comanda cu livrare la proprietate de la o pensiune din localitate, iar majordomul personal, care le stă la dispoziția oaspeților noștri, le servește masa, ca totul să fie în regulă”.

Citește și
cozi
Cozi uriașe la Vama Siret. TIR-urile au așteptat chiar și câteva zile ca să iasă din țară

Între dealurile din Sibiel a fost creat un sat în miniatură. Sunt opt bungalouri inspirate din arhitectura locală, montate la marginea pădurii. Fiecare poate găzdui două persoane, doar adulți.

Anca Munteanu, gazdă: „Organizăm foarte multe activități care duc omul în zona de pădure, în natură. Cum ar fi sound healing în pădure, forest bathing prin plimbări și drumeții, mergem în natură. Lucrul acesta ne transpune într-o stare de liniște”.

În centrul complexului este ceea ce proprietarii numesc vatra, locul unde turiștii iau masa ori se relaxează.

Turist: „A fost o experiență încântătoare datorită locului, datorită oamenilor. Zona este foarte frumoasă și îți oferă ocazia grozavă de conecta și de a întâlni oameni pe care în alt fel sau alte locuri, nu i-ai întâlni”.

Turist irlandez: „Muzica lui Bach, pe care de obicei o întâlnim în sala de concert, să o aduci în natură, dă șansa oamenilor să o aprecieze la un alt nivel”.

O noapte ce cazare pornește de la 200 de euro. În preț intră și accesul la saună sau ciubăr, aflate la câțiva pași de crângul înverzit.

Peisaj spectaculos la Poiana Mărului

În Poiana Mărului, județul Brașov, turiștii ajung pentru peisajul spectaculos. Tocmai de aceea, în vârful unui deal, au fost plasate trei căsuțe din lemn, cu ferestre mari.

Cosmin Blaj, proprietar: „Avem un ciubăr cu foișor, foișorul este închis, ciubărul e pus pe terasă. Urmează să continuăm cu mai multe facilități. Ne gândim să facem un cinema aici, într-o șură veche”.

Cabanele pot găzdui în total opt persoane și fiecare se închiriază integral. O noapte de cazare costă 650 de lei pentru două persoane şi 750 de lei pentru patru oaspeţi, iar spațiile de cazare de la noi sunt tot mai numeroase, multe în astfel de locuri. Potrivit Institutului Național de Statistică, anul trecut au apărut peste 800 de locuri noi în vile și cabane turistice, față de anul de referință 2019.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult