Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii care merg cu animalele la plajă riscă amenzi uriașe. Puține cazări acceptă câini

Your browser doesn't support HTML5 video.

În cazul în care doriţi să mergeţi cu câinele pe litoralul românesc aşteptaţi-vă la o serie de restricţii. Dacă în alte ţări europene există plaje speciale pentru animalele de companie, la noi, riscaţi şi 20 de mii de lei amendă.

Oricum şi la capitolul cazare o să aveţi de pătimit. Doar în 50 de hoteluri o să aveţi acces.

De 9 ani Bella, din rasa Shitzu este oaspete de onoare la acest hotel. Este aşteptată în fiecare an, iar proprietarii spun că a devenit deja familiară cu zona. Bella este norocoasă. Pe tot litoralul din cele aproximativ 300 de hoteluri, doar 50 le permit turiştilor să-şi petreacă vacanţa alături de căţeii lor.

Alina Andreea Ghidion, recepţioneră: “Nu toată lumea are posibilitatea să le lase cu cineva sau undeva în timpul vacanţei. Se percepe o taxă de 20 la sută din tariful unui preţ de cazare fără mic dejun.” De multe ori însă turiştii caută să închirieze apartamente tocmai pentru a avea parte de confort fără restricţii.

Asta pentru că în România câinii de companie nu au voie pe plajă, potrivit unei ordonanţe de urgenţă dată în 2006. Potrivit textului, numai câinii poliţiei sau cei care însoţesc persoanele cu dizabilităţi pot sta pe nisip.

Legea spune că accesul persoanele cu animalele de companie pe plajă este interzis, iar cei care nu respectă regulile riscă amenzi de până la 20.000 de lei.

Iulian Tache, administrator plajă: “Câinele iese din apă se scutură, stropeşte alţi oameni, stropesc băuturile clienţilor aleargă prin nisip, dărâmă băuturile clienţilor, de asemenea mulţi clienţi sunt alergici la blana animalelor. Îşi fac nevoile, pe urmă copiii se joacă în nisip, pun mâinile în gură şi apoi iau tot felul de paraziţi. Şi totuşi plajele sunt pentru confrotul oamenilor şi nu pentru confortul animalelor. “

Aceste griji par să le aibe doar românii. În Franţa, Spania sau Olanda căţeii au şi ei acces pe plajă.

Autorităţile locale spun că dacă vor exista solicitări din partea ONG-urilor, sunt dispuse să elaboreze o propunere legislativă care să schimbe articolul care îi ţine la distanţă pe câini de apa mării.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult