Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii au încins grătarele în pădurea Cernica, de Sfânta Maria. „Cel mai bun fruct este carnea”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cum, din diverse motive, nu toată lumea a putut să meargă la mare sau la munte, sărbătoarea a fost marcată la iarbă verde, ori cu vedere la lac.

Zonele de promenadă și de relaxare de lângă București s-au animat de la primele ore, iar grătarele au vestit în împrejurimi care este meniul.

La Cernica, vântul a împrăștiat prin toată pădurea mirosul de grătar încins pe care au jucat de nerăbdare să ajungă odată în farfurie niște mititei grăsuți. Dacă în trecut trebuia să ”te lupți” pentru un loc, astăzi cei care au ieșit la iarbă verde au avut de unde alege. În pădurea Cernica, responsabilitățile sunt bine stabilite. Femeile aranjează masa și fac salată, iar bărbații au grijă de grătar. Vântul care s-a pornit nu-i deranjează, ba din contră, ajută, spun ei, pentru că iuțeste focul.

Bărbat: „Exact, iuțeste focul, asta inseamnă că o să mancam mai repede. Avem și fructe, și legume.”

Reporter: Sunteți la dietă?

Citește și
Crocodil
Un bucătar mexican riscă nouă ani de închisoare după ce a gătit un crocodil. „Am făcut niște taco pentru a-l încerca”

Bărbat: „Oricum, cel mai bun fruct este carnea.” Maria este sărbătorită de apropiați în aer liber. Femeie: „Am avut un gratar cu hamburger de data asta și cu frigărui de pui” Cei care nu au avut chef să muncească au mers în piață ca să cumpere micii făcuți de alții. Pentru asta au stat la coadă mai bine de o oră.

Există, desigur, și categoria celor care au vrut să fugă de hărmălaie. La o jumătate de oră de București au găsit nuferi și liniștea pădurii. Maria, de exemplu, a sărbătorit cu undița în mână.

Fetiță: „Un pește! Eu ridicam asta și dintr-o dată a apărut un pește!”

Reporter: Cine te-a învățat să pescuiești?

Fetiță: „Tataie!” Bărbat: „E foarte frumos, mai prindem un pește, ne aerisim.” Pe celălalt mal, la nici o oră de la deschidere, terasele erau pline. Bărbat: „Zi liberă, am o nepoțică care își aniversează ziua Sf Mărie, suntem cu copiii la aer liber.” Fănel Năsturică - chef bucătar: „Fritto misto, tentacule de caracatiță, calamarul, feta, carne de scoică, creveți pe pat de cartofi.” La Snagov cei care vor să facă și puțină mișcare pot să se dea cu barca ori caiacul. Între timp, străzile Capitalei au fost pustii, inclusiv cele din centrul vechi. De miercuri, toată lumea ar trebui să se întoarcă la muncă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult