Românii transformă un avion olandez în restaurant. Județul în care oamenii vor mânca și vor bea la bordul aeronavei
Your browser doesn't support HTML5 video.
Aeronava cu o sută de locuri a ieșit din flota unei companii private. Pentru transportarea fuzelajului, pe un trailer, s-a dat autorizaţie specială.
Aeronava model Fokker 100, din care au existat mai puţin de 300 de exemplare în toată lumea, a fost demontată de două echipe de specialişti, pentru a fi transportată. Au fost înlăturate botul, coada și aripile.
Paul Popescu, directorul operațional al Aeroportului Arad: "Stă de aproximativ 2-3 ani, pentru că nu mai are resurse de zbor. Piesele care puteau fi recuperate și reutilizate au fost reutilizate".
Drumul avionului pe șosea, inclusiv prin sensuri giratorii, a fost un adevărat spectacol până la destinație: un aerodrom privat.
Vlad Zgărdău pilot: "Am fost copilot, am zburat cu această aeronava din anul 2007. Mi se ridică părul pe mână sp-l văd aici, la noi, la aerodrom, unde venim cu plăcere să zburăm cu avioanele mici și să depănăm istorii și povești".
Dan Cojocaru comandatul aerodromului Șiria: "L-am achizitionat ca piesă de muzeu. Noi mai avem două aeronave, un IAR 93 și un MIG 21. Într-un viitor apropiat vom mai achiziționa un avion de vânătoare. Va fi o surpriză".
În avionul-restaurant pot fi amenajate aproximativ 80 de locuri. Pregătirile pentru găzduirea primilor clienți vor dura câteva luni.