Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România este a doua producătoare de biciclete din UE, chiar dacă nu avem bicicliști. Cât costă una de oraș

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu 2,6 milioane de biciclete anul trecut, țara noastră este pe locul al doilea, după Portugalia, în Uniunea Europeană la acest capitol.  

Este un avans considerabil, ținând cont că înainte de pandemie ocupam locul 8 în clasament. Fabricile românești produc și asamblează biciclete pentru majoritatea mărcilor de specialitate.

”Această bicicletă face parte dintr-o gamă mai variată de biciclete. Unele dintre biciclete au și ABS, au și schimbare automată a vitezelor, toate modificările de viteză, de presiune, sunt afișate pe display, iar aceste biciclete sunt foarte căutate pe piața vest europeană, Germania, Austria, Eleveția”.

În această fabrică din Timișoara sunt produse anual peste 90.000 de biciclete electrice. Toate ajung în țări din Uniunea Europeană. Potențialul este foarte mare, așa că reprezentanții fabricii vor să crească producția.

Dana Leahu, director operational companie producătoare de biciclete: ”Piața este în expansiune, sunt tot mai multe modele, clienții noștri își doresc biciclete tot mai performante. Noi suntem la un nivel de 200 de angajați, iar tendința este de creștere”.

Citește și
Baterii
În curând, ne vom putea schimba singuri bateriile la telefoanele mobile, laptopuri sau biciclete electrice. Decizia PE

VALOAREA EXPORTURILOR DE BICICLETE 2019 - 90.636.000 euro 2020 - 99.249.000 2021 - 119.996.000 2022 - 121.549.000

Potrivit Institutului Național de Statistică, România a exportat anul trecut biciclete de peste 120 milioane de euro, cu 20% mai mult decât acum doi ani. O fabrică producătoare de biclete va deschide luna viitoare în vestul țării unul dintre cele mai mari outlet-uri de biciclete din sud-estul Europei.

Loredana Pintea, manager general companie producătoare de biciclete: ”Inclusiv în România crește cererea de biciclete, de la an la an. Observ și că există un interes de a readuce producția în Europa, producția de biciclete și inclusiv de componente, noi ne pregătim de o creștere în următorii ani”.

În magazinele de specialitate găsim deseori mărci străine de biciclete, produse în România.

”Este designul făcut în America și gândit acolo, este firma mamă, și este ansamblat în România. E un producător dedicat doar pentru biciclete pliabile destul de serios”.

România a produs anul trecut 2,6 milioane de biciclete

Clienţii din orașe urmăresc în primul rând ca bicicleta să reziste la gropile din asfalt și, pe cât posibil, să fie uşor de întreținut. În medie, o bicicletă de oraș costă între 2.500 și 3.500 de lei.

Reprezentant magazin biciclete: ”În primul rând, ne-ar trebui o bicicletă gândită special pentru oraș, cu elemente reflectorizante, cu anvelope cu benzi reflectorizante, lumini integrate pe cât posibil și apoi niște accesorii gândite pentru confort, manșoane ergonomice, să fie confortabilă, o poziție relaxată de mers”.

”- La ce sunteți atentă când achiziționați o bicicletă pentru oraș?

- Am mers pe criteriul de cost și am mai avut o bicicletă înainte și aceasta e ceva mai performantă. Nu sunt destule piste în București și din păcate găsim și mașini parcate atunci când treci de pe șosea pe trotuar, ne adaptăm din mers, suntem puțini bicicliști față de câte mașini sunt”.

Anul trecut, în Uniunea Europeană au fost fabricate 14,7 milioane de biciclete. Principalul producător este Portugalia. România este pe locul doi, urmată de Italia și Germania.

Cei mai mari producători de biciclete din Uniunea Europeană – 2022 Portugalia - 2,7 milioane de unități România - 2,6 milioane Italia - 2,5 milioane Germania - 1,7 milioane Polonia - 1,0 milioane

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult